Športna zveza Velenje pripravlja pestre poletne aktivnosti za otroke

Športni tabor
Naš čas

Otroci bodo dva tedna v juliju in dva tedna v avgustu spoznavali različne športne discipline in osvajajo športne veščine na poletnih taborih v Velenju

Velenje, 1. julija – Tudi letos na Športni zvezi Velenje pripravljajo poletne športne tabore za otroke, namenjene starostni skupini od 6 do 12 let, brez potrebnega predznanja posameznih športov. Strokovni sodelavec Nik Lemež je poudaril izjemno zanimanje za tabore, saj so skoraj vsi termini že razprodani, kar kaže na prepoznavanje potrebe po aktivnem preživljanju prostega časa med otroki.
»Letošnji tabori vključujejo sodelovanje lokalnih športnih klubov in društev, ki skupaj s vaditelji otrokom predstavijo različne športne panoge. Otroci tako pridobivajo osnovna znanja v različnih športih, kar pozitivno vpliva na njihov celostni razvoj.

Aktivnosti bodo potekale v športnih dvoranah in ob Velenjskem jezeru, pri čemer bo v primeru lepega vremena poudarek na zunanjih aktivnostih. Športne površine po Velenju so dobro vzdrževane in nudijo idealne razmere za različne športne dejavnosti, med katerimi so tudi vodne aktivnosti na Velenjski plaži, ki so posebej priljubljene med otroki,« poudari Lemež. Tako organizirani športni tabori predstavljajo idealno priložnost za aktivno preživljanje poletnih počitnic ter spodbujajo zdrav življenjski slog in druženje med vrstniki.