Prinesli so dobre novice?

Svetnici Gibanja svoboda Jasna Prodan in Petra Bevc sta pogovor s predstavnikoma Darsa in ministrstva nadaljevali tudi pred občinsko stavbo.
Naš čas

Na seji sveta MO Velenje o gradnji 3. razvojne osi – Predstavljen predlog letošnjih nagrajencev ob občinskem prazniku

Velenje 18. junija – Na dnevnem redu 14. seje Sveta MO Velenje je bilo 26 točk, a je zagotovo največ pozornosti vzbudila tretja, ko so obravnavali potek del na 3. razvojni osi (3RO). Zato sta na seji bila tudi državni sekretar ministrstva za infrastrukturo Andrej Rajh in direktor področja gradenj in investicij na Darsu Janez Kušnik.

Pomemben mejnik na 3. razvojni osi

Andrej Rajh je uvodoma postregel z dobro novico, da je gradbeno dovoljenje za odsek Velunje postalo pravnomočno. To pomeni, da je zeleno luč za gradnjo dobil eden najtežjih odsekov 3RO v dolini Velunje. V zaključni fazi pridobivanja gradbenega dovoljenja pa so tudi vsi preostali odseki med Velenjem in Slovenj Gradcem.

Žal predstavnik Darsa Janez Kušnik ni povedal nič novega. Večkrat slišane floskule o razdeljenosti odsekov in težavnosti gradnje niso bili ravno prepričljivi, so pa za popestritev poskrbeli svetniki in svetnice, ki so postavljali precej konkretna vprašanja za predstavnika Darsa.

Končan viadukt Gaberke zapuščen in zanemarjen

Predsednica KS Škale-Hrastovec Petra Bevc je prisotne opozorila na perečo problematiko vzdrževanja že zgrajenega dela 3RO, s katerim se pristojni zelo radi pohvalijo. Nepokošen in zanemarjen priključek 3RO v Gaberkah bo še nekaj let čakal na tisto pravo uporabno vrednost. Pristojni so presenečeni zagotovili, da bodo urgirali pri izvajalcu, ki ima pogodbo o vzdrževanju objekta in naredili vse, da bodo objekti primerno vzdrževani in urejeni.

Težave na aktualnih gradbiščih

Svetniki so opozorili tudi na obstoječa gradbišča, kjer se ceste ne čistijo skladno s pričakovanji.

...

Več v današnji številki Našega časa.