V Velenju veliko možnosti za počitniško delo

MO Velenje, Zavod za turizem Šaleške doline, Festival Velenje in Komunalno podjetje Velenje vabijo dijake in študente k počitniškemu delu

Velenje – V Upravi MO Velenje bodo letos že dvaindvajsetič zapored izvajali projekt počitniškega dela Čisto moje Velenje, ki ga bo možno opravljati od 1. julija do 30 avgusta. Počitniško delo bo plačano 8 evrov na uro (bruto znesek), posameznik pa lahko opravi največ 38 ur oziroma 5 delovnih dni. S projektom, za katerega namenjajo 65 tisoč evrov, bodo omogočili delo več kot 115 dijakom. Na voljo je še nekaj prostih mest, zato vabijo k prijavam. Prijavnica je objavljena na spletni strani MO Velenje.

S projektom Čisto moje Velenje v MO Velenje pri mladih spodbujajo pozitiven odnos do mesta in skrbi za čisto okolje. Temeljni cilji projekta so tudi spodbujanje medgeneracijskega sodelovanja, sklepanje novih prijateljskih vezi, finančna pomoč mladim oziroma njihovim družinam, krepitev zavesti o pomenu zdravega in čistega bivalnega okolja ter pozitiven odnos do urbane opreme.

Zavod za turizem Šaleške doline bo potreboval pomoč dijakov oz. študentov v počitniškem času za pomoč pri urejanju okolice Vile Biance, Velenjske plaže in Viste ter za pomoč pri delu v TUC-u. Prijave sprejemajo na elektronski naslov: turizem@velenje.si.

Festival Velenje bo v času Pikinega festivala potreboval pomoč študentov – pogoj je študentski status. Termin opravljanja dela bo med 7. in 13. septembrom, za pomoč tehničnim službam pa med 31. avgustom in 20. septembrom. Na uro bodo plačali 6,20 evra neto. Prijave sprejemajo na elektronski naslov: info@festival-velenje.si.

Tudi v Komunalnem podjetju Velenje dijakom in študentom v juliju in avgustu omogočajo počitniško delo. Vsako poletje v podjetju tako delovne izkušnje pridobiva okrog 25 otrok, večinoma fantje, ki opravljajo delo na terenu.