Bolnišnica Topolšica bo imela novo CT napravo

Vgradnja novega CT aparata v Bolnišnici Topolšica
Naš čas

V Bolnišnici Topolšica že dva tedna potekajo investicijska dela za vgradnjo nove CT naprave. Stroški vzdrževanja stare naprave so zaradi iztrošenosti posameznih sklopov iz leta v leto naraščali in zahtevali, da se jo nadomesti z novo.

Kot je pojasnil predsednik sveta zavoda Franci Lenart, gre zahvala tako Ministrstvu za zdravje kot tudi vodstvu bolnišnice, da so bili zagotovljeni vsi pogoji za nadomestitev CT aparata. Nova naprava bo omogočala preciznejšo diagnostiko ob bistveno manjših radioloških vplivih za paciente in osebje. Predvidoma bodo diagnostični postopki z novo napravo stekli v prvem tednu junija.

Franci Lenart je izpostavil tudi prizadevanja sveta zavoda in vodstva bolnišnice Topolšica po nujnih investicijskih vlaganjih in v prihodnje skupaj z Ministrstvom za zdravje načrtujejo še nakup centralne postaje z monitorji za nadzor življenjskih funkcij s telemetrijo v enoti intenzivne terapije (EIT), nakup postelj za EIT, menjavo dvigal, nakup endoskopske opreme in dodatnih električnih bolniških postelj.