31 novih dreves pri Vrtcu Tinkara

Vrtec Tinkara
Naš čas

Otroci Vrtca Velenje, enote Tinkara so danes, 29. maja, zasadili 31 novih dreves na travniku ob Šlandrovi cesti, kjer so morali lani precej poškodovanih zaradi močnega vetroloma odstraniti. Posadili so glog, bezeg, rumeni dren, navadno bodiko, tulipanovec in ambrovec.

Kot je povedala mestna arboristka Nataša Dolejši, bodo pravo obilje drevesnih krošenj lahko uživali ti otroci šele, ko bodo odrasli, že zdaj pa jim bo nudilo zelenje, nekoliko sence, predvsem pa prijetno okolje za igro. Eno od dreves so simbolično posadili najmlajša otroka skupaj z ravnateljico Vrtca Velenje Natašo Doler in velenjskim županom Petrom Dermolom.

Ravnateljica se je občini zahvalila, da si prizadeva za zelena območja, ki so dragoceni kotički tudi za igro otrok, župan pa je spomnil, da si je občina letos zadala posaditi okoli 1000 dreves in aprila jih je v sodelovanju z Družbo Slovenski državni gozdovi že 800 v gozdu okoli Vile Herberstein, 3 drevesa ob Cesti talcev, letos pa načrtuje zasaditev še več kot 120 dreves na različnih lokacijah (po Sončnem parku, ob pešpoti ob Paki, v Starem Velenju ter ob poti na Velenjski grad).