Dnevi mladih in kulture znova v mestu

Dnevi mladih in kulture
Naš čas

32. edicija festivala se je v petek vrnila tja, kjer se je vse začelo, v soboto pa je preizkusila 'frišno' lokacijo

Velenje, 24.-26. maja – Minuli vikend so potekali že 32. Dnevi mladih in kulture, najstarejši študentski festival, ki ga v sodelovanju z Mladinskim centrom Velenje, Mestno občino Velenje in eMCe placom organizira Šaleški študentski klub.
Festivalsko dogajanje dvaintridesete edicije so odprli s programom za študente in mlade po srcu v Ljubljani in Mariboru, glavnina festivala pa se je konec tedna odvila v središču Velenja. V petek so v klubu eMCe plac odprli razstavo DMK Foto album, zvečer pa se je festival vrnil na svoje prvo prizorišče – Velenjski grad. V atriju gradu je nastopil dvojec Kranjčan Brothers, bratska naveza, ki s prepletanjem vokala, instrumentov in plesa ustvarja svojevrstno plesno-zvočno izkušnjo.
V soboto, na nekdanji Dan mladosti, se je festival preselil na 'frišno' lokacijo v središču mesta – v Urbani park, kjer so se v sklopu tekmovanja Best Foot Forward zbrali skejterji z različnih koncev Slovenije in Evrope. Od opoldneva dalje je v kotičku parka potekal DMK Painting Session, dogajanje pa je zvečer razgibal in razmigal punk koncert ljubljanske zasedbe Backstage in štajerske punk rock skupine Alo!Stari. Festival se je dan kasneje zaključil v športnem duhu, z DMK košarkarskim turnirjem.