Sončne Janče ob zabavi z legendami pokale po šivih

Srčna Špela Grošelj in Miran Rudan sta v rajski naravi ob nebeških pogledih hribolazcem napolnila srca.
Sviglo production

Spektakularni začetek 15. sezone Laško Gremo v hribe

Sončne Janče so ponudile idilično kuliso ob vstopu v novo sezono Laško Gremo v hribe.
Sviglo production

S soncem obsijane Janče so minulo soboto ponudile idilično kuliso legendarnemu vstopu v novo, že 15. izvedbo največjega slovenskega pohodniškega gibanja Laško Gremo v hribe. In če se po jutru dan pozna ter po premieri sezona, nas letos v hribih čaka polno dih jemajočih razgledov, čudovitih doživetij, nepozabnih zabav, nasmejanih obrazov, nalezljive energije… in kopica presenečenj!

Ekipe Gremo v hribe, Aktuala in Veseljaka, ki so se na prijetno pot skozi neokrnjeno naravo podale že zarana, v letošnji sezoni obljubljajo polno presenečenj!
Sviglo production

Že prvo je hribolazce doletelo ob samem začetku, ko je uvodnega iz vrste šestih dogodkov na slovenskih vrhovih s čutno interpretacijo državne himne svečano odprla Aktualova voditeljica in pevka Tamara Goričanec. Začetnemu šoku in presenečenju je sledil navdušen aplavz, mesto na odru pa so že zasedli člani Ansambla Pogumin pričarali pravo hribovsko vzdušje.

Aktualovka Tamara Goričanec s čutno interpretacijo slovenske državne himne.
Sviglo production

Ob poskočnih domačih vižah strumnih Pogumovcev neutrudni pohodniki niso sedeli križem nog.
Sviglo production

Zabavni program v hribih tudi letos povezujejo nepogrešljivi komentator športnih prireditev Gregor Janežič, srčni veteran Dean Windisch z Aktualovo Galamo in navihana Veseljakinja Nina Cestnik Pavlič sPetkovo pumpo, ki so najprej predstavili Leo Mederal Gams, nov obraz in prvo ambasadorko tega pohodniškega gibanja ter okoljevarstvenega projekta Laško Bivak za bele vrhove, v okviru katerega bo Pivovarna Laško s podporo Planinske zveze Slovenije in skupaj s partnerji SloPak, Talum, Impol in KOV iz aluminija zbranih pločevink prihodnje leto postavila tri bivake v slovenskih gorah.

Nepogrešljiva voditeljska trojica bo zabavni program v hribih povezovala tudi letos.
Sviglo production

Projekt Laško Bivak za bele vrhove – vaša zabava danes pomeni zavetje jutri. Vsaka pločevinka šteje!
Sviglo production

Udeleženci so izkoristili priložnost za fotografiranje z ambasadorko letošnje sezone, priljubljeno voditeljico Leo Mederal Gams iz oddaje Potep z Leo.
Sviglo production

Priljubljena voditeljica oddaje Potep z Leo na Aktual TV in TV Veseljak Golica pa še zdaleč ni bila edina novost, saj so pri Laškem letos v hribe povabili še dve v Sloveniji rojeni kultni znamki – z Alpino so pohodnikom predstavili unikaten, usnjen, retro gojzar, izdelan posebej za Laško Gremo v hribe, Elan pa je zbranim omogočil testiranje alternativnega in okolju prav tako prijaznega načina osvajanja vrhov s svojimi naprednimi, električnimi kolesi linije Mantis

Družijo ju Alpe in rože – Ko se povežeta dve legendarni znamki Laško in Alpina, nastane unikaten retro gojzar, ki so ga posebej za Laško Gremo v hribe izdelali v Alpini.
Sviglo production

Elan je pohodnikom omogočil testiranje svojih novih, naprednih električnih koles serije Mantis.
Sviglo production

Še pred nastopom priljubljene Špele Grošelj, ki so jo s prošnjami za avtograme in spominske fotografije najtežje pričakali in bili še posebej veseli najmlajši, je v družbi oskrbnika Dušana sodček s hmeljevim napitkom odprl njegov znameniti varilec, odet v tradicionalno zeleno nošo laških pivovarjev.

Znamenitemu laškemu pivovarju je sodček z zelenim zlatom pomagal odpreti oskrbnik Planinskega doma na Jančah.
Sviglo production

˝Tu je milina˝ in ˝sonce v raju,˝ kot je na svetovni premieri svoje tako zelo sveže skladbe, da sploh še nima naslova, ob nežnem pozibavanju zadovoljnega občinstva zapela očarljiva, atomična Špela, je najbolje opisovalo vreme in občutke na vrhu tega, s 784 metri najvišjega ljubljanskega hriba.

Janče so bile priča svetovni premieri povsem nove, še neizdane skladbe Špele Grošelj.
Sviglo production

Da hrib sploh ni ljubljanski temveč litijski, pa se je kasneje na odru malce v šali, malce zares za domačo Litijo zavzel legendarni košarkar Dušan Hauptman, ki je za svojo bogato športno zapuščino slovenskemu narodu v imenu Pivovarne Laško, nosilca tega pohodniškega projekta, prejel posebno priznanje Laško Legenda. Legendarnemu ostrostrelcu ˝Duletu Trici˝, ki je pred 30 in več leti rešetal mrežice največjih evropskih klubov, so se na odru pridružili še sin njegovega nekdanjega soigralca Toneta, predstavnik KZS ter naš zlati košarkar iz Carigrada 2017 Gašper Vidmar v spremstvu dela mladinskega pogona lokalnega košarkarskega kluba Janče, kjer je Gašper svojo športno kariero pričel, njegov oče pa zaključil. Poleg košarkarjev pa je polne Janče z odra pozdravil še predstavnik OKS in naš najmlajši olimpijec iz Pekinga 2022, biatlonec Lovro Planko.

Simpatična predstavnica znamke Laško Patricija Kodrič je Dušanu Hauptmanu izročila priznanje Laško Legenda.
Sviglo production

Legendarnemu Duletu Trici sta se na odru pridružila še zlati košarkar iz Carigrada 2017 Gašper Vidmar in naš najmlajši olimpijec iz Pekinga 2022 Lovro Planko.
Sviglo production

Po fotografiranju športnih navdušencev s svojimi včerajšnjimi in jutrišnjimi športnimi junaki je kot znamenita lokalna jagoda na torti ta prekrasen pomladni dan kronal nenadkriljivi Miran Rudan. In ko je neutrudno občinstvo tik pred koncem za bis Na nebo popeljal še drugič, se je zdelo, da so bile Janče že v devetih (nebesih). Kot nalašč, da je za piko pristavil še svojo najnovejšo – Amen.

Prekrasen pomladni dan na Jančah je kronal neprekosljivi Miran Rudan.
Sviglo production

Zadovoljno občinstvo, ki je skupaj z Rudanom prepevalo njegove največje uspešnice, je bilo v devetih nebesih.
Sviglo production

Srečni pohodniki so zaplesali.
Sviglo production

Srečni pohodniki so se s polnimi srci odpravili v dolino, stiski rok in objemi ob slovesih pa so napovedovali, da bo prihodnji teden na Štajerskem precej povratnikov, ki v misiji za laskavi naziv ambasador gibanja Laško Gremo v hribe 2024 pridejo že po drugi žig in novo dozo najboljše hribovske zabave. Se vidimo 8. junija od 9:30 dalje na Boču!

Utrujeni pohodniki so se lahko odpočili in osvežili na atraktivnem Laško XXL ležalniku.
Sviglo production