»Porihtajmo si Šmartno«

Šmartno ob Paki – Občina Šmartno ob Paki bo tudi letošnje poletje izvedla akcijo Porihtajmo si Šmartno, v okviru katere razpisuje počitniško delo za dijake in študente za urejanje in čiščenje javnih površin v občini.

Akcija bo potekala med šolskimi in študijskimi poletnimi počitnicami v treh terminih, in sicer v prvem in drugem tednu julija ter predzadnji teden avgusta. Za akcijo je med mladimi zanimanja vsako leto več, zato bo vsak prijavljeni udeleženec imel možnost delati v enem od navedenih terminov, saj želijo dati možnost čim več kandidatom. Lani je to priložnost izkoristilo 10 dijakov. Ura počitniškega dela bo ovrednotena s 7,21 evra bruto, udeleženci pa bodo vsak dan dobili tudi malico.

Za delo se lahko prijavijo dijaki in študentje, ki bodo do začetka opravljanja dela dopolnili 15 let in imajo stalno prebivališče v lokalni skupnosti, in sicer z izpolnitvijo obrazca, ki je objavljen na občinski spletni strani. Rok za oddajo prijavnice je 6. junij.

Zaposleni v občinski upravi bodo o izbiri ali neizbiri prijavljene kandidate obvestili ob zaključku prijavnega roka in izbrane povabili na usposabljanje iz varnosti in zdravja pri delu. Pri izbiri kandidatov bodo upoštevali vrstni red prispelih prijavnic kandidatov, ki izpolnjujejo vse pogoje, prednost pa bodo imeli tisti, ki lani niso opravljali počitniškega dela.

»Z organizacijo akcije Porihtajmo si Šmartno želimo pri mladih spodbuditi medsebojno in medgeneracijsko povezanost ter povezanost s krajem, v katerem živijo, hkrati pa krepiti pomen in skrb za čisto in urejeno okolje,« poudarjajo na občinski upravi.