Majski petki v znamenju mladostne energije

Velenje, 10. maja – Drugi petek v maju je bil prvi, ko so združeni organizatorji mestno središče spremenili v bolj živahno in razigrano.

Na Titovem trgu se je odvil sicer tradicionalni majski – navadno sobotni – Pomladni sejem, ki so ga poleg stojnic s sadikami cvetja in zelenjave ter najrazličnejšimi domačimi dobrotami in ročnimi izdelki popestrili gostinska ponudba, z glasbenimi nastopi pa najprej plesalci plesne skupine Spin in otroci Vrtca Velenje enote Vrtiljak, pod večer pa še Kvatropirci in Manca Špik. Obisk je bil dober.

»Če smo malo dvomili, kako bodo petki privabili ljudi v mestno središče, je prvi petek dvome odpravil. Živahno je bilo na 52 stojnicah, šest jih je bilo z gostinsko ponudbo. Očitno je ljudem všeč, da se družijo, zato bomo s tem nadaljevali,« je povedala direktorica Festivala Velenje Barbara Pokorny, soorganizatorja pa sta bila MO Velenje in Zavod za turizem Šaleške doline.

Z dogodki bogat 18. maj

Ta petek se bo dogajanje preselilo na Cankarjevo ulico in bo v številnih delavnicah bolj ustvarjalno naravnano, v soboto, 18. maja, pa bo od 9. ure dalje na Titovem trgu 12. medgeneracijski festival na temo Odprimo srca zelenim navadam, ki se bo zaključil s skupnim medgeneracijskim plesom Zemlja pleše. V Galeriji Velenje bo na ogled pregledna razstava del dijakov Umetniške gimnazije ŠCV in razstava del Žige Kolenca, študenta magistrskega študija slikarstva na ALUO.
In to še tega dne ni vse: Velenje bo obiskala slovenska bakla, projekt Olimpijskega komiteja Slovenije in občin. Dogodek bo na mestnem stadionu. Zvečer bo v Rdeči dvorani velik koncert skupine Siddharta.

Velenjski Dan mladosti

Titov trg bo v mladosti zagotovo najbolj zasijal 21. maja, ko bodo ob 12. uri na njem zaplesali devetošolci in dijaki zadnjih letnikov. 24. maja dopoldne bo na mestnem stadionu otroška olimpijada, ob 18. uri pa uradno odpira vrata Urbani park. Obiskovalci bodo lahko spremljali trening najboljših skejt tekmovalcev iz vse Evrope ter se zabavali ob nastopu 6pack Čukurja.
25. maja, na nekdanji dan mladosti, bo v dopoldanskem času na Cankarjevi ulici kulinarično medeno doživetje Stopimo skupaj v medeni svet z najboljšim mladim chefom leta 2023 Boštjanom Volkom in drugimi lokalnimi ponudniki.
V Urbanem parku bo cel dan potekalo tekmovanje Best Foot Forward Europe Tour, ki je največja evropska turneja v amaterskem rolkanju. Finalna tekma je predvidena ob 17. uri, zvečer bo punk koncert.
Konec maja bo v znamenju 32. Dni mladih in kulture, v okviru katerih bodo potekali številni dogodki in aktivnosti (Kranjčan Brothers, skejt contest, painting session idr.).