Policijsko poročilo minulega vikenda

V četrtek ob 12.55 je na policijsko postajo prišel občan, katerega kreditno kartico so zlorabili na spletu.

ČETRTEK

Policisti so zbrali prva obvestila nato pa so primer, zaradi krajevne pristojnosti, odstopili policistom v Slovenj Gradcu.

Ob 13.20 je občan prijavil prometno nesrečo, ki se je zgodila na Kidričevi cesti v Velenju. Ker je povzročitelj, prometne nesreče, s kraja pobegnil, bodo policisti poskušali njegovo identiteto ugotoviti, pri tem pa jim bodo v veliko pomoč posnetki video nadzornega sistema.

Ob 14.21 je občan s Tekavčeve ceste v Šoštanju, prijavil, da je nekdo vlomil v njegov objekt. Policisti so ugotovili, da ne gre za vlom temveč za sum storitve kaznivega dejanja Kršitve nedotakljivosti stanovanja. Policisti so opravili ogled kraja in zavarovali sledove, zbrali so obvestila, o ugotovitvah pa bodo obvestili državnega tožilca.

 

PETEK

V petek zjutraj, pet minut čez sedmo, je občanka obvestila policiste, da je bila udeležena v prometni nesreči, ki se je zgodila na cesti v Hudi luknji. Policisti so preverili pogoje za udeležbo voznikov in vozil v prometu, potem pa so izdali potrdilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

Ob 8.10 so policisti obravnavali sum storitve kaznivega dejanja Zanemarjanja mladoletne osebe in surovo ravnanje. Z zbiranjem obvestil in dokazov bodo policisti nadaljevali, svoje ugotovitve pa bodo v obliki kazenske ovadbe poslali na državno tožilstvo.

Ob 10.03 je poklicala prodajalka, iz trgovine na Celjski cesti v Velenju in naznanila tatvino parfuma, ki ga je neznani storilec ukradel dan prej. Policisti so izpolnili zapisnik in zbrali prva obvestila. Z ugotavljanjem identitete neznanega storilca bodo policisti nadaljevali in preiskavo, glede na ugotovitve, zaključili s poročilom oziroma kazensko ovadbo.

V petek je dnevna izmena obravnavala še sum storitve kaznivega dejanja Tatvine in kaznivega dejanja Odvzema mladoletne osebe.

V nočni izmeni so policisti ob 18.37, občanu zasegli plastično vrečko s snovjo, za katero so sumili, da gre za prepovedano drogo. O prekršku bo, po analizi, odločil prekrškovni organ. Še en zaseg so opravili ob 20.10, ko so občanu zasegli ročno zvito cigareto, za katero so sumili, da vsebuje prepovedano drogo.

Ob 18.54 je dežurni operater iz OKC, policiste na terenu, obvestil, da voznik, na relaciji Slovenj Gradec – Velenje, vozi nezanesljivo. Policisti so ga ustavili in ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola. Policisti so ga pridržali in mu odvzeli vozniško dovoljene.

 

SOBOTA

V soboto ob 9.00 so policisti obravnavali sum storitve kaznivega dejanja Nasilja v družini. Storilcu, ki ga bodo policisti ovadili na državnem tožilstvu, so izrekli prepoved približevanja.

Ob 15.12 so policisti opravili ogled na Goriški cesti v Velenju, kjer je neznanec vlomil v objekt in si protipravno prilastil različne predmete. Z dejanjem je storilec oškodoval podjetje za okoli 5000€. Policisti bodo zbrali obvestila in dokaze ter o tem poročali državnemu tožilcu v obliki kazenske ovadbe.

 

NEDELJA

V nedeljo ob 9.09 je dežurni policist na Policijski postaji v Velenju, sprejel obvestilo od občana iz Topolšice, ki je prijavil, da mu je nekdo vlomil v hišo. Policisti so opravili ogled in zbrali obvestila. Z zbiranjem obvestil bodo nadaljevali, preiskavo pa bodo zaključili s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja poskusa Velike tatvine, saj storilec iz hiše ni ukradel ničesar.

Še en vlom pa so policisti obravnavali ob 22.34. Tokrat v Šaleku, kjer je neznanec vlomil v kletni prostor enega od stanovalcev. V tem primeru je neznani storilec oškodoval lastnika za okoli 1500€.