Za podporo športu 3,7 milijona evrov

V proračunu MO Velenje za leto 2024 je za podporo in razvoj športa namenjenih skoraj 3,77 milijona evrov. Gre za sofinanciranje uresničevanja javnega interesa v športu v sklopu športnih programov, športnih objektov in površin za šport v naravi, razvojnih dejavnosti v športu, organiziranosti v športu, športnih prireditev in športne promocije.
Javni razpis za sofinanciranje izvajanja letnega programa športa v MOV za leto 2024 bo objavljen 8. januarja, z njim pa bo za sofinanciranje programov športa namenjenih 540.000 evrov, od tega 300.000 evrov za nadpovprečne športne dosežke.
Svetnik Nik Lemež, tudi strokovni sodelavec Športne zveze Velenje, je s to postavko v proračunu zelo zadovoljen: »V letnem programu športa so sredstva premišljeno razporejena, tako da klubi in društva, ki se prijavljajo na razpis lahko sredstva v večini porabijo za pokrivanje strokovnega kadra, ki vodi posamezne vadbene skupine ter za ostale materialne stroške, ki nastajajo z vadbo, medtem ko so prostori, v katerih trenirajo oz. vadijo v večini primerov v brezplačni uporabi.«
Ocenjuje, da je bilo letošnje leto specifično, kot je vsako predolimpijsko leto. »Prepričan sem, da so klubi in društva odlično opravili svoje delo tako na tekmovalnem kot tudi na organizacijskem področju in da smo pripravljeni na olimpijsko leto. V naši dolini bomo stiskali pesti za nekaj naših športnikov in prepričan sem, da bomo tudi s pomočjo Olimpijskega komiteja Slovenije, regijske pisarne Velenje in ostalih športnih klubov in društev v Velenje prinesli olimpijskih duh z različnimi športnimi dogodki, da bodo tudi Velenjčanke in Velenjčani začutili olimpijsko vzdušje,« pravi Lemež in dodaja, da je eden od namenov olimpijskih iger tudi ta, da se otroci, mladi športniki, športnice navdušijo in da vidijo, da se splača vztrajati in graditi zgodbo v športu.