Bilo je lepo in je prehitro minilo

Moški pevski zbor DU Velenje
Naš čas

Na 12. pokrajinskem srečanju pevskih zborov društev upokojencev Šaleške doline v tekmovalnem delu nastopilo pet zborov

Šmartno ob Paki, 30. maja – Pod okriljem Zveze društev upokojencev Slovenije (ZDUS) se je pred tednom dni v dvorani kulturnega doma v Šmartnem ob Paki odvijalo 12.  pokrajinsko srečanje pevskih zborov društev upokojencev (DU) Šaleške doline. Kot organizatorja dogodka sta se (poleg omenjene pokrajinske zveze) »podpisala«  še Občina Šmartno ob Paki in šmarško društvo upokojencev.

Dlani ogreli tekmovalci in gostje prireditve

Srečanje je bilo pomembno predvsem za pet zborov društev upokojencev, ki so nastopili v tekmovalnem delu prireditve, kajti najbolje ocenjeni sestav bo lahko nastopil na reviji pevskih zborov ZDUS v Ljubljani prihodnje leto. Anka Jazbec (priznana slovenska zborovodkinja), ki je spremljala nastope tekmovalcev, je odločila, da bo to moški pevski zbor DU Velenje, ki ga vodi Metka Smirnov. Na letošnji reviji pa bo nastopil lanski zmagovalec pokrajinskega srečanja, in sicer Lovski pevski zbor LD in DU Škale z že omenjeno zborovodkinjo Smirnovo.

Občinstvo v dvorani so zbori navdušili, saj ob koncu dve uri trajajoče prireditve ni manjkalo komentarjev: Bilo je lepo in je prehitro minilo. Dlani občinstva so poleg nastopajočih ogreli tudi nastopajoči v netekmovalnem delu prireditve, in sicer otroški pevski zbor šmarške osnovne šole, sestav Vesele babice z Zdravkom iz Šmartna ob Paki, člani Dramatičnega krožka DU Velenje, ki so dogodke popestrili s skečem, pa Ljudski pevci Prijatelji Šmartno ob Paki in Vingosi iz Vinske Gore, piko na i pa so ob koncu pevskega srečanja pridjali še člani šmarškega moškega pevskega zbora s šmarško himno O, Šmartno moje. Vse je v šopek povezal moderator Jože Krajnc.