Zoran Jovičić: Nismo še na želeni ravni

RK Gorenje v nedeljo ob 18. uri v Rdeči dvorani gosti drugo ekipo državnega prvenstva Slovan
Naš čas

RK Gorenje v nedeljo ob 18. uri v Rdeči dvorani gosti drugo ekipo državnega prvenstva Slovan

Velenje, 10. septembra – Rokometaši Gorenja so novo sezono začeli s knapovsko malico v Muzeju premogovništva Slovenije, kar naj bi jim skupaj s knapovsko trmo in vrednotami tovarištva in sodelovanja dalo moč na parketih. V nedeljo ob 18. uri jih v Rdeči dvorani čaka derbi drugega kroga državnega prvenstva z ekipo Slovana. V taboru slovenskih državnih prvakov pred nedeljskim obračunom s tekmeci iz Ljubljane poudarjajo, da se ne vidijo v vlogi favoritov.

»Slovan ima po imenih izkušnjah in kvaliteti zagotovo najboljšo ekipo, ki pa je na novo sestavljena. Kot vsaka druga zagotovo ima svoje prednosti in slabosti, ki jih bomo mi skušali izkoristiti. Zavedamo se, da so glede na igralski kader najmočnejša ekipa v Sloveniji,« je za STA dejal velenjski strateg Zoran Jovičić.

Pričakovanja državnih prvakov in njihovih navijačev so zaradi tega lanskega dosežka visoka, a je v ekipi nekaj sprememb, zato Jovičić trdi, da še niso na želeni ravni.

V primerjavi z lansko sezono so ekipo zapustili kar štirje nosilci igre, med katerimi so Matic Verdinek, Ibrahim Haseljić, Peter Šiško in Branko Predović. Nadomestili so jih Oleksij Jankovski, Tine Poklar, Anže Blagotinšek in Vlado Matanović, ki se je po štirih letih vrnil v Velenje. »Omenjeni igralci zagotovo potrebujejo nekaj časa, da se uigrajo s preostankom ekipe, kar bomo skušali doseči v najkrajšem možnem času,« je o načrtih z novimi okrepitvami povedal Jovičić.

Izzivi tudi v evropski ligi

Poleg domačega prvenstva aktualne slovenske rokometne državne prvake čakajo tudi evropski izzivi, a ne v ligi prvakov, temveč v evropski ligi, kjer bodo v skupinskem delu njihovi tekmeci danski Gudme, španski Ademar Leon in švicarski Luzern. »Mislim, da je izmed vseh naštetih najmočnejši Gudme. Tudi Švicarji in Španci so dokaj močni, a bomo v dvobojih z njimi iskali svoje priložnosti in poskušali prezimiti v Evropi. Zelo pomembno pa je, da ostanemo zdravi in brez poškodb,« je sklenil Jovičić.

Podobno meni tudi športni direktor Gorenja Roman Pungartnik. »Vsakega tekmeca moramo spoštovati, ne smemo se ga bati. Nasprotniki v Evropi so vredni spoštovanja, a tudi premagljivi.«