Ekskluzivno - zasebna Dragićeva zabava

Goran Dragić z izbranko Greice Murphy.
Luka Klarič

Prvi dan dogodka Noč zmaja, se je zaključil v zgodnjih jutranjih urah na zasebni zabavi v DiVino - restaurant & bar, v Kristalni palači v Ljubljani.

Na Ameriški 8 v Ljubljani je bilo v petek zvečer kot na kakšni zabavi v ZDA - visoki (v vseh pogledih) in elegantno oblečeni gospodje in ob njih dih jemajoče lepotice v prekrasnih oblekah.

Igralec ekipe Milwaukee Bucks Robin Lopez
Luka Klarič

Peter Prevc s soprogo Mino
Luka Klarič

Na zasebno zabavo so prišli neposredno z velikega gala dogodka, ki se je zgodil v Stožicah.

Na predvečer svoje zadnje tekme imenovane Night of the Dragon, ki jo organizira Spontanzo, je Goran Dragić gostil poslovno-športni dogodek, kjer je z novinarji delil vpoglede v svojo uspešno kariero, vrhunce svojega igranja in podrobnosti o prihajajočem spektaklu.

"Res sem vesel, da se je mojemu vabilu odzvalo toliko igralcev. Sam sem po tihem upal, da jih bo v Slovenijo za mojo zadnjo tekmo prišlo čim več, saj gre za ljudi, ki so res velik del moje kariere. Skupaj smo preživljali dolge ure na terenu in v garderobah ali pa smo si nasproti stali na igrišču. Zdaj je čas, da skupaj obujamo spomine in zaključimo to zgodbo," je na zabavi dejal Dragić.

Seveda ni manjkal niti legendarni Dirk Nowitzki.
Luka Klarič

Črnogorski reprezentant in košarkar Chicago Bulls Nikola Vučević z ženo Nikoleto
Luka Klarič

Jaka Lakovič z ženo Heleno
Luka Klarič

Uradnemu delu pa je sledila zasebna zabava, katere gostitelj je bil Rasto Tomažič, lastnik priznane restavracije DiVino in izjemne znamke Mare Santo.

"Še sami nismo pričakovali, da se bo na današnji večer v naši restavraciji zbralo toliko znanih obrazov. Upam, da bomo tudi v prihodnosti lahko organizirali čim več dogodkov, kot je ta," je na zabavi dejal Tomažič.

Rasto Tomažič, lastnik restavracije DiVino, Matej Avanzo, direktor podjetja Spontanzo in Anja Rebek, agencija Fabulatorij, z družbo
Luka Klarič

Valentin Bufolin (Drinx), predsednik društva Sommelier Slovenije
Luka Klarič

Rok Capl, direktor SPIRIT Slovenija
Luka Klarič

Dragić, ki je svojo zadnjo tekmo v NBA odigral aprila preteklega leta kot član Milwaukee Bucks, je svojo pot v ligi NBA začel leta 2008, igral pa je za Phoenix Suns, Miami Heat, Houston Rockets, Toronto Raptors, Brooklyn Nets in Chicago Bulls. V svoji karieri je odigral več kot tisoč tekem in dosegel 13.448 točk, za reprezentanco Slovenije pa je zbral rekordnih 90 nastopov.

Igralec Denver Nuggets in slovenski reprezentant Vlatko Čančar
Luka Klarič

Seveda se je zabave udeležil tudi brat Zoran Dragić.
Luka Klarič

Beno Udrih, Gogijev mentor ter zvezdnik lige NBA Steve Nash in Goran Dragić
Luka Klarič

Izjemni dosežki in čustveno slovo

"Združili smo svet košarke in pripravljamo veliko presenečenj," je dejal Dragić med dogodkom v hotelu Austria Trend, kjer je izrazil upanje, da bodo gledalci uživali v pestrem programu dogajanja. Dragić, ki je bil dvakrat član prve peterke evropskih prvenstev in leta 2014 član tretje peterke NBA, je bil štirikrat izbran za igralca tedna in leta 2018 igral na All-Star tekmi. "Že leto dni ne igram, a sem se s tem sprijaznil," je razlagal, izražajoč zadovoljstvo s svojo kariero in samim sabo.

Goran Dragić je čas namenil tudi oboževalcem.
Luka Klarič

Nikola Vučević, Dirk Nowitzki in ameriški športni novinar Marc Stein
Luka Klarič

Brata Vidmar in Žiga Dimec
Luka Klarič

Zlati časi 2013-2018

Dragićeva najboljša leta so bila med 2013 in 2018, ko je igral 374 tekem v rednem delu NBA, v povprečju dosegal 17,7 točke in 5,4 podaje na tekmo, v dveh sezonah pa celo več kot 20 točk. Leta 2017 je dosegel vrhunec z zlato medaljo na evropskem prvenstvu v Istanbulu in priznanjem za najkoristnejšega igralca. "Najboljši trenutek je bila zlata kolajna s Slovenijo, sledijo pa ji prihod v NBA in igranje za Miami Heat," je povedal.

Na zabavi ni manjkalo dobre družbe, med drugimi so se je udeležili tudi Igor Kokoškov, Vladimir Radmanović, Rado Trifunovič in Radoslav Nesterović.
Luka Klarič

Priznanje Košarkarske Zveze Slovenije

Košarkarska zveza Slovenije je v znak priznanja našemu košarkarju upokojila reprezentančni dres s številko 3. "Počaščen sem. Za Slovenijo sem igral 12 let, tudi poškodovan in utrujen, a sem vedno užival," je dejal Dragić. Na petkovem dogodku je izpostavil prisotnost Billa Duffyja, Steva Nasha in Dirka Nowitzkega, ki so pomembno vplivali na njegovo kariero.

Tekma zvezd

Na petkov večer se je dogajanje preselilo na rdečo preprogo, kjer so se igralci razdelili v dve ekipi, na čelu z Dragićem in Luko Dončićem. Med udeleženci so bili tudi Steve Nash, Dirk Nowitzki, Chris Bosh in mnogi drugi, kar je dodatno poudarilo veličastnost dogodka. Na tribunah Stožic so bili prisotni tudi številni trenerji in košarkarski delavci, ki so zaznamovali Dragićevo kariero.

Luka je z veseljem poziral ...
Luka Klarič

Večja prepoznavnost Slovenije

Dogodek je prispeval tudi k večji prepoznavnosti Slovenije, za kar se je Dragić zahvalil. Poudaril je vlogo športa kot ambasadorja države, ki združuje ljudi ne glede na izvor. "Vesel sem, da so vsi, ki so bili povezani z mojo kariero, obiskali Slovenijo in videli, kako velike dogodke lahko priredimo," je dejal.

Novinarska konferenca

V soboto je nato nekaj ur pred tekmo v restavraciji DiVino potekala novinarska konferenca, kjer so se zbrali številni tuji in slovenski novinarji. Sprva jih je tam pričakala pogostitev, nato pa je sledila kratka predstavitev o lepotah Slovenije. Dogodek se je nadaljeval s predstavitvijo penine Mare Santo, v kateri so lahko zbrani uživali tudi v času tiskovne konference. Gre za prav posebno vrsto penine, saj jo slovenski vinarji več kot eno leto starajo 20 metrov pod gladino jadranskega morja. Prve steklenice so bile potopljene pred skoraj četrt stoletja, morski tok pa poskrbi, da penina ostane vitalna in živa. Prav tako morje penini preko zamaška doda številne minerale, ki dajejo vinu svojevrsten okus.

Predstavitev Slovenije in njenih lepot.
Luka Klarič

Penina Mare Santo
Luka Klarič

Predstavitev penine Mare Santo in degustacija.
Luka Klarič

V restavraciji DiVino je nato sledilo še kosilo, kjer je kuhar pred vsemi zbranimi pripravil testenine z jurčki in tartufi, novinarji pa so lahko med sabo izmenjali informacije in se še dodatno podučili o Sloveniji in slovenskem vinu. 

V restavraciji DiVino so se zbrali tako tuji kot tudi domači novinarji.
Luka Klarič

Tudi hrana je bila več kot odlična.
Luka Klarič

Ne le, da je Noč zmaja torej poskrbela za vrhunski košarkarski spektakel, pač pa tudi za prepoznavnost Slovenije med novinarji in vsemi zbranimi na tiskovni konferenci.

Gostje so lahko uživali v slovenski penini Mare Santo.
Luka Klarič

Seznam udeležencev za današnjo ekshibicijsko tekmo je veličasten.

Na njem so Steve Nash, Dončić, Dirk Nowitzki, Nikola Jokić, Chris Bosh, Loul Deng, Boban Marjanović, Beno Udrih, Bogdan Bogdanović, Marko Simonović, Luis Scola, Dejan Bodiroga, Predrag Danilović, Marko Gudurić, Saša Zagorac, Nebojša Joksimović, Leandro Barbosa, Zoran Dragić, Jaka Lakovič, Miroslav Berić, Jaka Blažič, Edo Murić, Erazem Lorbek, Domen Lorbek, Žiga Dimec, Nikola Vučević, Aleksej Nikolić, Marko Milić, Matic Rebec, Gašper Vidmar, Aleksandar Ćapin, Vlatko Čančar, Uroš Slokar, Rašo Nesterović, Saša Pavlović, Sani Bečirović, Boštjan Nachbar, Matjaž Smodiš, Primož Brezec, Klemen Prepelič in Miha Zupan.

Poleg bivših in zdajšnjih igralcev bodo v Stožice prišli tudi trenerji in košarkarski delavci, ki so bili povezani z Dragićem med kariero. Med njimi Kevin McHale, Aleksandar Đorđević, Jure Zdovc, Memi Bečirović, Aleš Pipan, Aleksandar Đikić, Rado Trifunović, Spasoje Todorović in Igor Kokoškov.