Obeta se lepa zgodba

NK Šmartno 1928
tp

Članska ekipa NK Šmartno 1928 začenja to nedeljo, 18. avgusta, na domačem stadionu novo sezono 2024/2025 v 3. slovenski nogometni ligi – vzhod. V prvem krogu se bodo ob 17.30 šmarške vijolice srečale z ekipo Premium Dobrovce, ki se je v pretekli sezoni s 23. točkami uvrstila na predzadnje mesto prvenstvene lestvice, Šmarčani pa so bili s 30. točkami mesto nad nedeljskimi gosti.
Priprave na sezono 2024/2025 so začeli sredi julija in so po zagotovilih trenerja Ramiza Smajlovića potekale v skladu z načrti. Opravili so jih na domačih zelenicah. »Pred začetkom nove prvenstvene sezone sem bolj zadovoljen kot v enakem času lani. Bolj ali manj oblikovana ekipa je oddelala vse, kar smo načrtovali. Tudi zaradi več igralcev je bilo priprave lažje izpeljati. Menim, da smo na sezono dobro pripravljeni in da se nam obeta lepa prvenstvena zgodba.«

V novi sezoni bo ekipa nastopila v nekoliko spremenjeni postavi, a Smajlovića veseli, da so vsa mesta dobro pokrita in da se za vsako borita dva ali celo trije igralci, kar bo vplivalo na kakovost igranja.

Ali daljša klop prinaša višje cilje? »Zanesljivo, vse zanima napredek. Vsekakor bomo poskušali biti na tekmah čim učinkovitejši, posledično pa se uvrstiti čim višje na prvenstveni lestvici, na peto, šesto mesto. A vsa predvidevanja so nehvaležna. Treba je biti previden in iz tekme v tekmo bomo videli, kam nas bodo prizadevanja zavihtela,« je še dejal Smajlović.