V Mehiki se bodo povezali mladi športniki

Slika je simbolična
Pixabay

18 mladih atletov in plavalcev bo 13. julija odpotovalo na mednarodne igre šolarjev v Mehiko

Velenje, 10. julija – V sejni dvorani MO Velenje so pripravili sprejem za športnice in športnike, ki so se uvrstili na 56. poletne mednarodne igre šolarjev. Namen iger, ki bodo potekale od 15. do 20. julija v mestu Leon v Mehiki, je povezovanje mladih športnikov z vsega sveta in s tem širiti idejo o prijateljstvu, sožitju in medkulturnem dialogu.  
Kar 18 velenjskih športnikov se bo pomerilo v atletiki in plavanju. V Mehiko odpotujejo atleti in atletinje Aleks Bah, Jaro Miklavžin, Staš Korenič Jamnikar, Gaja Gradišnik, Neja Jančič, Neža Rupreht, Oriana Lovrec, Samaja Djedović, Sara Acman in Tia Zupan Rehar skupaj s trenerko Natalijo Bah.

Mladi plavalci in plavalke so: Edin Ajšić, Grega Navodnik, Noa Fricelj, Omar Mustafić, Lana Lamešić, Lara Garcia Petras, Pika Planko in Tia Mrkonjić s trenerjem Aljažem Žvikartom. Na pot se bodo odpravili v soboto, 13. julija, pozno zvečer z avtobusnim prevozom do letališča v Benetkah, od koder potujejo preko Madrida do Mehike, kjer jih bodo organizatorji z avtobusom odpeljali do Leona. Domov se vračajo v nedeljo, 21. julija.

S sodelovanjem na mednarodnih igrah šolarjev si bodo naši mladi športniki nabirali izkušnje, saj bodo tekmovali in se družili z več kot 1.500 mladimi športniki v starosti 12–15 let iz več kot 600 mest in 100 držav sveta. Ekipo vodita strokovna sodelavca Športne zveze Velenje Katka Geršak in Nik Lemež.

Mednarodne igre šolarjev so simbol enotnosti, prijateljstva in mladostnega športnega duha. Igre, ki jih je leta 1968 v Sloveniji ustanovil Metod Klemenc, so se razcvetele v globalni fenomen, ki povezuje kulture in spodbuja razumevanje med otroki. Velenje je mednarodne igre šolarjev organiziralo leta 1999.

MO Velenje, ki spodbuja sodelovanje velenjskih športnikov na teh igrah že vrsto let, je za sodelovanje športnikov na mednarodnih igrah šolarjev namenila 25 tisoč evrov.