Tek očkov na dan slovenskega športa

V soboto, 23. septembra, bo na Titovem trgu potekala tradicionalna prireditev Velenje se predstavi, ki se vsako leto odvija v okviru praznovanja občinskega praznika.

Letos dogodek sovpada z dnevom slovenskega športa.

Več kot 45 domačih športnih društev, klubov ter tudi nekaterih izobraževalnih in kulturnih institucij se bo v soboto od 9.30 do 12.30 predstavilo na Titovem trgu. Ob 11. uri bodo izpostavili uspehe športnic in športnikov, članov velenjskih klubov, ki so v zadnjih mesecih dosegli odlične rezultate na svetovnih ali evropskih prvenstvih. Čestitali bodo članicama Atletskega kluba Velenje Aniti Horvat in Agati Zupin, članici Šaleškega alpinističnega odseka Janji Garnbret, članu Strelskega društva Mrož Velenje Gorazdu Frančku Tiršku in članu Atletskega kluba Velenje Tadeju Enciju, ki mu bodo  čestitali tudi v živo ter se zahvalili za promocijo mesta. Velenjčan Tadej Enci si je na 11. evropskem prvenstvu gluhih pritekel dve bronasti medalji.

V okviru prireditve bo ob 12. uri start 16. Teka očkov, ki bo letošnje leto hkrati tudi praznični tek ob prazniku Mestne občine Velenje in dnevu slovenskega športa. Lani se je teka udeležilo kar 595 tekačev, od tega 237 očkov in 358 otrok. Letos želijo postaviti nov rekord z več kot 600 udeleženci, zato vabijo Velenjčane, da pridejo v soboto s svojimi otroki, vnuki ali sosedovimi malčki na Titov trg. Prijave na tek bodo zbirali na stojnici na Titovem trgu od 9.30 dalje.