Roman Pungartnik novi direktor RK Gorenje Velenje

Potem ko je z začetkom nove sezone sedanjemu direktorju RK Gorenje Velenje Davidu Miklavčiču potekla pogodba, sta si klub in bivši odlični desni zunanji in dolgoletni slovenski reprezentant sporazumno segla v roke.

Velenjske ose se Davidu Miklavčiču zahvaljujejo za njegov doprinos k delovanju in uspehom kluba ter mu želijo vse dobro pri izpolnjevanju osebnih izzivov. V upravnem odboru so tako morali zavihati rokave in poiskati novo kadrovsko rešitev. Za 3-letno sodelovanje so se dogovorili z Romanom Pungartnikom, za katerim je izjemna mednarodna športna kariera, hkrati pa ima izkušnje z vodenjem, saj je funkcijo direktorja 5 sezon opravljal pri večnih rivalih iz Celja, poleg tega pa je bil še 2 leti direktor slovenske reprezentance.

Po 14 sezonah v Celju v Velenje

Roman Pungartnik je eden najbolj uspešnih slovenskih rokometašev. V več kot 20-letni karieri je bil kar 14 sezon zvest Celju, v zrelih letih pa je zaigral še za pet nemških klubov THW Kiel, HSV Hamburg, VfL Gummersbach, Wilhelmshavener HV in TuS Nettelstedt-Lübbecke ter švicarski Kadetten Schaffhausen. Za slovensko reprezentanco je na 165-ih tekmah dosegel 673 golov, med drugim je nastopil na olimpijskih igrah 2000, enega največjih uspehov pa doživel z osvojitvijo srebrne medalje na Evropskem prvenstvu 2004, ki je potekalo v Sloveniji.

V zadnjih letih je kot strokovni TV komentator največjih tekmovanj ostajal v stiku z mednarodnim rokometom, z velikim zanimanjem pa je spremljal tudi domača tekmovanja tako v članski kot tudi mlajših kategorijah.

Roman Pungartnik: »Prevzemam odgovorno funkcijo direktorja RK Gorenje Velenje, ki že dolga leta spada med najuspešnejše slovenske klube. Verjamem, da bomo nadaljevali v tej smeri tako na tekmovalnem kot tudi drugih področjih. Prepričan sem, da imamo postavljene dobre temelje. Na skupščini kluba bomo okrepili tudi upravni odbor, zaradi česar sem prepričan, da bomo šli v smeri nadgradnje dosedanjih strategij in ciljev. Mislim predvsem na organizacijo tekem ter boljše vidnosti kluba in njegovih partnerjev v našem medijskem prostoru. Nadaljujem na mestu, kjer so moji predhodniki končali. Verjamem v celotno ekipo, ki je zbrana v klubu od upravnega odbora, pisarne do igralcev in strokovnega vodstva. Naredili bomo vse, da v čim krajšem času, da dosežemo cilje, ki smo si jih zastavili. Hkrati želimo animirati čim več ljudi, da pristopijo k tej bogati tradiciji in napolnijo Rdečo dvorano.«

V RK Gorenje Velenje bo 13. 9. izredna skupščina, na kateri bo izvoljen novi upravni odbor kluba, v najkrajšem možnem času pa bo znan tudi novi predsednik kluba, v četrtek pa bodo na novinarski konferenci predstavili cilje v sezoni 2023/24.