Športno srečanje z zanimivimi obrazi iz sveta športa

V tenis centru Jezero se je 26. avgusta odvil tradicionalni, že, 35. VIP CUP Velenje turnir.

Kljub visokim temperaturam se je na letos novem prizorišču s pogledom na Velenjsko jezero zbralo okoli 200 ljudi, ki so se pomerili v številnih športnih tekmovanjih in uživali v dobrem vzdušju med starimi in novimi prijatelji.

Med udeleženci je bilo najti številne zanimive obraze. Dogodka so se med drugim udeležili prvi trener naše teniške zvezde Katarine Srebotnik Jaroslav Vratislav, slovenski maratonski plavalec Martin Strel, glasbenik Milan Pečovnik Pidži in slovenska deskarka na snegu Gloria Kotnik, ki je si je na olimpijskih igrah lani priborila bronasto odličje. Športnici je družbo delal triletni sin Maj. Turnirja se je udeležila tudi mlada nadarjena francoska tenisačica Zoe Zalewska-Le Gloannec, ki je prišla v spremstvu ekipe s poljskega veleposlaništva v Ljubljani in je postala zmagovalka glavnega teniškega turnirja.

Udeleženci so tekmovali v številnih športnih tekmovanjih, med katerimi je bilo glavno teniško tekmovanje dvojic, poleg tenisa pa so se gostje lahko pomerili tudi v laserskem streljanju z računalniško simulacijo (biatlon) pod okriljem SD Mrož Velenje, v tekmovanju v golfu ‘z enim udarcem najbližje zastavici’, tekmovanju za najnatančnejšo servo by HEAD ter tekmovanju ‘met v centrifugo’, ki ga je organiziral Rokometni klub Gorenje iz Velenja.

Tud letošnji VIP je bil dobrodelen – organizatorji so s pomočjo gostov zbrali 1100 EUR za VDC Saša OE Savinja Mozirje. Uničujoče nedavne poplave so jim namreč dodobra uničile objekt, zaradi česar so morali varovance preseliti v enoto v Velenje. Ček je direktorici VDC Saša podelil župan MOV Peter Dermol.

MG