Prva zmaga Janje Garnbret v Kopru

Najuspešnejša športna plezalka vseh časov Janja Garnbret je pred večtisočglavo množico domačih navijačev dosegla še en mejnik – prvo zmago svetovnega pokala v težavnosti na domači tekmi v Kopru, s katero je svojo skupno bero zmag v svetovnem pokalu dvignila na rekordnih 41.

Olimpijska prvakinja, osemkratna svetovna prvakinja in petkratna skupna zmagovalka svetovnega pokala v težavnosti je ob bučni podpori domačih navijačev kot edina finalistka dosegla vrh finalne smeri in svojo prvo zmago v Kopru, kjer je bila lani druga. S tem vknjižila tudi nov rekord – 41. zmago v svetovnem pokalu. “V Kopru sem zelo uživala, ne vem, če sem bila kadarkoli na katerikoli tekmi tako sproščena, tako v kvalifikacijah kot v polfinalu in zdaj še v finalu. Končno sem tudi jaz dobila prvo mesto v Kopru. Lani je bilo sicer tisto razočaranje ob drugem mestu, zdaj imam končno zmago. To je bila tudi moja zadnja tekma letos in seveda je lepo sezono tekmovanj končati na vrhuncu, še boljše pa je, ko zmagaš doma. Sem izjemno hvaležna navijačem, vsem, ki so nas podprli,” je dejala Garnbretova.

Ne vem, zakaj sem bila lani tako razočarana zaradi drugega mesta, ampak res sem bila razočarana. Letos sem pa končno dobila svoje maščevanje in končno je tu tudi moja zmaga v Kopru,” je še dejala. (PZS)