Skejt park že dobiva podobo

Neurja niso prizanesla niti gradbišču novega športnega objekta Urbani park na Kopališki cesti, kjer v sklopu prve faze nastaja skejt park.

Močan veter je uničil posamezne dele podlag za gradnjo, vendar dela v zadnjih dneh napredujejo in park že dobiva obliko ter robne elemente. Ta mesec bodo začeli z gradnjo košarkarskih igrišč in pričeli s prvimi deli tudi na objektu skejt parka. Urejen bo tudi dostop za pešce, ki bo prilagojen tudi osebam s posebnimi potrebami. Vrednost prve faze projekta znaša 2 milijona evrov, dela bodo predvidoma zaključena v oktobru.

Urbani park nastaja na območju zasutega letnega bazena. Gre za prvo fazo gradnje športnega objekta Urbani park, s katerim bo Velenje pridobilo nov prostor za razvoj perspektivnih mladih športnikov v novih olimpijskih disciplinah kot tudi za aktivno preživljanje prostega časa. V prvi fazi bosta tam  dva igrišča za ulično košarko, 2.000 kvadratnih metrov velik skejt park, ki bo največji v Sloveniji, ter servisni objekt. Načrtovana je tudi izgradnja balvanske dvorane za športno plezanje. Poligon bo namenjen rolkarjem, kolesarjem, rolerjem in skirojem, prilagojenim za izvajanje trikov.