Zmagoslavje na kvadrat za Karate klub Sek

Za karate klub Seki sta bila minuli in ta vikend obarvana z zmagoslavjem in mnogimi medaljami.

Klub ponosnih zmagovalcev se je minuli vikend skupaj z 63 reprezentanti Slovenije, v spremstvu reprezentančnih trenerjev in selektorjem karate zveze Slovenije, odpravil na 27. otroško balkansko prvenstvo v karateju, ki je potekalo od 26. do 28. maja v Baru v Črni gori. Močne in vzburljiva tekme se je udeležilo 1.345 najboljših tekmovalcev iz Turčije, Albanije, BiH, Hrvaške, Grčije, Kosova, Črne gore, Severne Makedonije, Srbije in Slovenije.

Med vsemi slovenskimi karate klubi je bilo iz karate kluba Seki največ udeležencev.  Barve slovenske zastave so častno zastopali: Lana Husić (kata deklice 8 let), Lana Srebre (kata deklice 8 let), Liam Kotnik (kata fantje 8 let), Žana Jeršič (kata deklice 12let), Karolina Kristić (kata deklice 11 let), Tadej Mavsar (kata fantje 10 let + kumite fantje 10let, -35 kg), Andjela Miljatović (kata deklice 12 let) in Aleksa Miljatović (kata fantje 13 let + kata ekipa 12-13 let).

4. junija pa je pod okriljem Karate zveze Slovenije, v organizaciji Telesno-vzgojnega društva Ljutomer, potekalo ekipno državno prvenstvo 2023. Njihov cilj je bil obraniti naslov državnih ekipnih zmagovalcev, kar jim je s 4 zlatimi in 3 bronastimi medaljami med 124 karateisti iz 39 klubov uspelo doseči. Prejeli so  pokal ekipnih državnih zmagovalcev in prvo mesto med klubi.

Največja zasluga poleg goreče in velike želje po zmagi tekmovalcev pa gre njihovi svetovni in balkanski medaljistki in neponovljivi trenerki Seki Golač. Njeno znanje in požrtvovalnost sta obrodila ogromno uspehov in medalj na domačem terenu, mednarodnih tekmah in otroškem balkanskem prvenstvu.