Mateja Grudnik zmagal na Gorjancih

Gorska hitrostna dirka Gorjanci 2023 je bila prva letošnja dirka za Mateja Grudnika, ki jo je zelo uspešno zaključil na najvišji stopnički.

Po lanski zmagi na zadnji dirki slovenskega državnega prvenstva, GHD Podnanos, je to že njegova druga zaporedna zmaga.

Na nedeljski prvi vožnji dirke je Matej, kljub dvema napakama, odlično opravil s progo in postavil praktično enak čas kot njegov konkurent. Razlika med njima je bila le 5 stotink. Tako je ekipa nestrpno pričakovala drugo vožnjo. Ta nam je postregla s številnimi prekinitvami, med drugim je prišlo tudi do okvare dirkalnika Matejevega so-tekmeca. Matej se je taktično odločil malo spustiti tempo in varno pripeljati do cilja brez tveganj. Seštevek obeh nedeljskih voženj je tako zadostoval za odlično 1. mesto v slovenskem državnem prvenstvu.

V 20-letni karieri dirkanja v avto športu je Matej Grudnik nastopil na prav vseh izvedenih dirkah na Gorjancih, saj so zanj Gorjanci ena najbolj priljubljenih lokacij. Prvič je nastopil leta 2004 s pokalnim Fiatom Seicento in se že takoj povzpel na 3. stopničko, že naslednje leto pa je uspel zmagati. V letu 2006 je zamenjal dirkalni avtomobil, s Fiata je prešel na znamko Renault, kateri je zvest še danes.