Ose v skupinskem delu Lige Evropa

Rokometaši Gorenja Velenja bodo v sezoni 2023/2024 igrali v Ligi Evropa, drugem najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju.

Evropsko pot bodo varovanci Zorana Jovičića začeli v skupinskem delu, kamor je neposredno uvrščenih 27 ekip.

Evropska rokometna zveza je včeraj predstavila nov način tekmovanja v Ligi Evropa in ekipe, ki se bodo borile za naslov. Med 37 prijavljenimi ekipami je 27 ekip neposredno uvrščenih v skupinski del, med katerimi je tudi Rokometni klub Gorenje Velenje, ostalih 10 se bo pomerilo v kvalifikacijah.

V skupinskem delu se bo pomerilo 32 ekip, ki bodo razporejene v osem skupin po štiri ekipe. Dve najboljši ekipi iz vsake skupine bosta nato napredovali v glavni del, kjer bo šestnajst najboljših ekip razporejenih v štiri skupine. Prvouvrščene ekipe iz vsake skupine bodo neposredno uvrščene v četrtfinale, drugo in tretjeuvrščeni pa se bodo pomerili v kvalifikacijah. Po četrtfinalu se štiri najboljše ekipe uvrstijo na zaključni turnir Lige Evropa.

Velenjčani se v Ligo Evropa vračajo po sezoni igranja v Evropskem pokalu, kjer so pot zaključili v četrtfinalu. Žreb skupin bo 21. julija ob 11. uri na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju.

Emir Taletović, rokometaš RK Gorenje Velenje: »Pred nami je nova sezona, ki bo še bolj zahtevna kot prejšnja, saj bomo spet del Evropske lige. Zahvaljujoč naslovu državnih podprvakov smo se neposredno uvrstili v skupinski del in se izognili kvalifikacijam. V Ligi Evropa nastopajo izjemno močne ekipe iz najboljših evropskih lig. Kljub temu ne gremo v boj z belo zastavo. Dali bomo vse od sebe, da bomo vsem ekipam nudili maksimalni odpor. Želimo si čim večjo podporo s strani navijačev na vsaki tekmi.«

David Miklavčič, direktor RK Gorenje Velenje: »Uvrstitev v skupinski del Lige Evropa je bila pričakovana in nas zelo veseli. Zdaj čakamo na žreb skupin in upamo na ugoden razplet. Zavedamo se kvalitete nasprotnikov v tem tekmovanju, ki so veliko močnejši od ekip iz Evropskega pokala, v katerem smo nastopali preteklo sezono, zato pričakujemo dobre in napete tekme. Mi smo dve leti nazaj dokazali, da se lahko kosamo z ekipami tega ranga in upam, da bomo to pokazali tudi v novi evropski sezoni.«