Autotech – zgodba o uspehu

Seudin Softić
Naš čas

V celotni skupini vseh treh podjetij je zaposlenih 28 ljudi – Kriza v avtomobilski industriji jih ne skrbi, bo pa prihodnje leto ključno

Velenje 10. oktobra – Na tokratnem Poslovnem espressu v organizaciji Savinjsko–šaleške gospodarske zbornice se je predstavilo podjetje Atotech, ki se ukvarja z avtomatizacijo in tehnologijo proizvodnih procesov. So kreativni biro za strojegradnjo in prisotni na področjih avtomobilske industrije, lesne industrije, industrije plastičnih mas in drugod.  
Pred časom so ustanovili tudi podjetje Autotech BH v Sarajevu, ki je prva tuja podružnica podjetja. Prav tako je podjetje Autotech odkupilo proizvodnjo lokalnega obrtnika v Šoštanju in ustvarilo podjetje Stealtech, ki se ukvarja z varjenimi konstrukcijami in skrbi za vse proizvode, ki jih potrebuje podjetje Autotech za sestavo svojih produktov. V celotni skupini vseh treh podjetij je zaposlenih 28 ljudi.

Direktor podjetja Seudin Softić je povedal, da niso vezani samo na enega kupca oziroma samo na en proces, zato jih tudi kriza oziroma prihajajoča kriza v avtomobilski industriji ne skrbi preveč. Trenutno celo sodelujejo v podjetju Revoz pri postavitvi nove linije za izdelavo vozil. Glede proizvodnje vozil pa Softić meni, da bo naslednje leto ključno, ko se bo odločalo o tem, ali bo na trgu zmagala nova ideja o zelenih tehnologijah in električnih vozilih ali pa bo povpraševanje na trgu za dizelske in bencinske motorje enostavno preveliko in se bodo proizvajalci temu prilagodili.

Sicer pa podjetje Autotech kaže družbeno odgovornost. Med lanskimi poplavami so med prvimi priskočili na pomoč podjetju BSH Nazarje in pričeli s sanacijo proizvodnih linij, da je podjetje v zelo kratkem času lahko zagnalo proizvodnjo.  
Zaradi vizionarstva, inovativnosti in drznosti lastnikov je prihodnost podjetja zagotovo svetla. Želijo biti tudi aktiven partner pri prestrukturiranju regije, zato so se prijavili na razpis za sredstva, s katerimi bi v Šoštanju postavili inštitut za proizvodnjo in avtomatizacijo proizvodnih procesov, pri čemer so jih podprla tudi druga podjetja.