Srečali so se brigadirji nekdanje Jugoslavije

Brigadirji
Naš čas

Zasadili 160 dreves na opuščenem smučišču – Želijo pomagati tudi prizadetim v ujmi v BiH

Radlje, 12. oktobra – V sklopu obeležitve 10. obletnice delovanja Zveze brigadirjev Slovenije in 5. obletnice ustanovitve Medobčinskega društva brigadirjev Koroške je na Radljah potekalo Srečanje brigadirjev in brigadirk nekdanje Jugoslavije iz Severne Makedonije, Srbije, Bosne in Hercegovine ter s Hrvaške.  

»Naš brigadirski duh še vedno živi. Na letošnjem srečanju smo speljali tudi delovno akcijo velikega pomena za prihodnost. Zasadili smo 160 dreves na nekdanjem smučišču na Vuhredu, ki so ga opustili in tam nastaja učna pot. Ob enem se spominjamo lanskega leta, kjer smo takrat brigadirji, tudi z nekdanjih jugoslovanskih republik, pomagali pri odstranjevanju posledic poplav na Koroškem. Za človeka smo vedno pripravljeni narediti nekaj dobrega,« je povedal Koloman Lainšček, predsednik Velenjskih brigadirjev, ki si po katastrofalni ujmi želijo pomagati tudi ljudem v Bosni.

»Pogovarjamo se tudi o tem, da bi pomagali ljudem v najbolj prizadetih krajih BiH. To je velik zalogaj, velika logistika. V imenu Zveze birgadirjev vzpostavljamo kontakte in se bomo zagotovo odpravili tudi v Bosno, ko bo to mogoče. Kot so nam oni prišli pomagat na Koroško in v Savinjsko dolino, tako bi jim tudi mi radi vrnili,« ob koncu doda Lainšček.