Obnove cest na Rožniku in v Šmihelu

Mozirje, Cesta na Rožnik
Naš čas

Gradbeno-cestne investicije v Občini Mozirje po načrtih – Načrtovana je še obnova ceste Vid–Golte

Mozirje, 16. julija – Na področju mozirske občine v letošnjem prvem polletju poteka živahna komunalno-gradbena dejavnost. Ob pred nedavnim zaključenih cestnih delih v Šmihelu z obnovo ceste med Jesovnikom in Verbučem, ki je bila hudo poškodovana v neurju junija 2022, se v teh dneh zaključujejo še zadnja dela na več kilometrov dolgi cesti med Šmihelsko cesto in Brezjem, imenovani tudi cesta na Rožnik.
Župan Občine Mozirje Ivan Suhoveršnik o obeh investicijah: »Za sanacijo cestnega odseka nad Šmihelom smo dobili odobrena sredstva v višini 264 tisoč evrov. Sanacija ustroja in nekaj priključkov z asfaltno prevleko je potekala v dveh delih. Traso ceste na dolžini 1.150 metrov sta sanirala gradbena izvajalca Pavčnik, d. o. o., in Remont, d. d., Celje. Občina Mozirje je za ta dela krila izdelavo projektne dokumentacije ter zagotovila nadzor in plačilo davka. Tega sem res vesel.«
Dolžina sanirane ceste v Mozirju na Rožnik je 1.100 m, za kar je Občina Mozirje pridobila odobren projekt za sanacijo in odvodnjavanja meteornih voda. Občina je dodatno pokrila še stroške za vodovod in kanalizacijo na začetku naselja. Izvajalca del sta VOC Celje in Komunala Mozirje. Celotna vrednost del je 360 tisočakov, od tega je država  krila 280 tisoč, občina pa preostalih skoraj 100 tisoč. Izvedeli smo še, da se načrtuje obnova ceste Vid–Golte (od Radegunde do turističnega centra na Golteh). V pripravi je projektna dokumentacija v državni tehnični pisarni, s težko pričakovano obnovo bodo začeli takoj, ko bo prižgana zelena luč.