V Vili Rožle ohranjajo običaje naših prednikov

Buče
Pixabay

V torek, 22. oktobra, ob 17.00 bo v Vili Rožle v Velenju potekala tradicionalna delavnica z naslovom "Buče, buče …", ki bo posvečena izrezovanju in krašenju buč po vzoru starih običajev naših babic in dedkov. Dogodek bo odlična priložnost za družine in vse generacije, da se povežejo skozi ustvarjalnost ter ohranjajo tradicijo.

Sekretarka MZPM Velenje Bojana Špegel je dejala: »Delavnica 'Buče, buče …' postaja vsako leto bolj obiskana. Posvečena je izrezovanju in krašenju buč po tradicionalnih metodah, tako kot so to počeli naši predniki. Delavnica se prične v popoldanskih urah, ko družine izrezujejo in krasijo buče, nato pa te buče postavimo na razstavo ter prižgemo svečke, da z njimi preženemo zle duhove iz Sončnega parka.«

Vsaka družina bo prejela eno bučo, vendar bo to zaradi varnosti mogoče le v spremstvu odrasle osebe. V notranjosti Vile Rožle bodo organizirane tudi ustvarjalne delavnice, kjer bodo obiskovalci uživali v čarobnem vzdušju s prigrizki, z napitki in s poslikavo obraza. Glede letošnje dobave buč, ki je bila lani izziv zaradi pomanjkanja, je Bojana Špegel dodala, da so buče zagotovljene, čeprav je suša vplivala na njihovo velikost. Kljub temu bodo pripravljene velike in lepe buče, ki bodo obiskovalce navdušile. Vabljeni, da se pridružite temu čudovitemu dogodku in uživate v prijetnem družinskem vzdušju v okolici Vile Rožle!