Srečanje upokojencev v Stari vasi

Srečanje v Stari vasi
Naš čas

Srečanje članov osmih pododborov DU Velenje – Bilo je obilo glasbe, petja, šal, igre, humorja in sproščenega smeha

Stara vas, 31. avgusta – Pododbor DU Velenje Stara vas je pripravil zanimiv kulturni dogodek, na katerem je sodelovalo osem pododborov. Predstavili so se Kavški pevci, pevke in pevci s Konovega, Podkrajski fantje, Anita Lekše in Metka Sever kot literatki ter Starovaški veseljaki, pa mestni četrti Levi in Desni breg s skečem v izvedbi Vesne Kelc in Janka Kališnika, Staro Velenje s Faniko in Rudijem Germanom, KS Šalek in Gorico pa so zastopali Veseli veterani.

Na začetku so prijeten pozdrav vsem izrekli organizator Dani Berzelak, predsednica KS Mira Tepej in predsednik DU Velenje Franc Vedenik. Vsi nagovori so bili pohvalni, s poklonom in hvaležnostjo, da se nikoli res ne postaramo. Upokojenci smo družbi veliko prispevali, z delom, s strokovnostjo, z udarništvom in, kar je najpomembneje, s povezanostjo. Vedno smo bili pripravljeni sodelovati, si pomagati, ustvarjati. Vrednote, ki so dandanes v družbi odrinjene, pozabljene. A ne pri nas, saj še vedno radi stopimo skupaj in pripravimo lepe, srčne dogodke. Seveda brez prostovoljnega dela vseh članov podobnih dogodkov ne bi bilo.

Na srečanju v Stari vasi je bilo obilo glasbe, petja, šal, igre, humorja in sproščenega smeha. Tudi po koncu uradnega dela. Babice in žene so se potrudile in nas razvajale s slastnim pecivom, pa tudi grla niso bila pozabljena. Še enkrat poklon in velika hvaležnost tudi od mene, da sem lahko povezoval ta dogodek. Zagotovo ne zadnji.

Stojan Knez