Kljub slabemu vremenu je bilo odlično

Srečanje starejših v Šmartnem ob Paki
Naš čas

V lokalni skupnosti živi 495 občanov, starih več kot 70 let – Srečanja se jih je udeležilo okoli 150

Šmartno ob Paki, 12. septembra – Krajevni organizaciji RK Šmartno ob Paki, Občina Šmartno ob Paki in tamkajšnje društvo upokojencev že blizu tri desetletja v septembru organizirajo srečanje občanov, starih več kot 70 let. Letošnjega so pred tednom dni. Pod šotorom na prireditvenem prostoru za Hišo mladih se ga je kljub deževju in vetru udeležilo blizu 150 krajanov in krajank, kar je največ doslej. Po podatkih živi v lokalni skupnosti 495 občanov, starih več kot 70 let, od tega je letošnjih »novincev« 57, od lanskega do letošnjega srečanja jih je preminulo 17.

»Čestitam vsem, da ste kljub slabemu vremenu odzvali povabilu, da se podružite, poveselite, katero rečete. Tudi z udeležbo dokazujete, da ste prave korenine, da znate prebroditi marsikatero oviro v življenju. Za vse, kar ste naredili za razvoj naše lokalne skupnosti, se vam zahvaljujemo. S srečanjem se vam za to poskušamo na skromen način oddolžiti. Vse dobro in na snidenje tudi prihodnje leto,« je zbranim med drugim dejal župan Janko Kopušar.

Darja Lipnikar, sekretarka Območnega združenja RK Velenje, je ob tej priložnosti omenila dejavnosti, ki jih izvaja združenje na področju preventive in pomoči sočloveku v stiski, poudarila pomen dela prostovoljcev ter se zahvalila organizatorjem za srečanje starejših občanov, ki je ena od oblik medgeneracijskega druženja.

Udeleženci so si bili ob koncu srečanja edini: ne glede na vremenske razmere je bilo odlično. Poleg organizatorjev so za to poskrbeli še glasbeni sestav Vesele babice z Zdravkom ter duo Vojko Irman in Peter Obšteter.  

Na občinski upravi so nam povedali, da srečanje ni edina pozornost, ki jo namenjajo starejšim občanom in občankam. Med drugim je v letošnjem občinskem proračunu za pomoč na domu predvidenih 50 tisoč, za domsko oskrbo odraslih 30 tisoč evrov, prostofer oziroma E-Šmarčan pa opravi zanje od 10 do 15 voženj na mesec.