Župan bo sprejel diamantne in zlate maturante

Spominsko darilo
mov

V torek, 24. septembra, bo župan Mestne občine Velenje Peter Dermol v Galeriji Velenje sprejel letošnje velenjske diamantne in zlate maturante. Letos jih je deset – dva diamantna in osem zlatih. Župan jim bo čestital za odličen uspeh in jim ob tej priložnosti podaril spominsko darilo. Na sprejem so povabili tudi direktorja in ravnatelje Šolskega centra Velenje ter starše maturantov.

Na letošnji maturi sta dva dijaka osvojila vse možne točke in naziv diamantni maturant. To sta Anže Maj Blagus in Lajla Suljić. Še osem dijakov je maturo odlično opravilo in osvojilo naziv zlati maturant, in sicer Lara Zaverla, Timotej Kompare, Jan Mrkonjič, Miha Podgoršek, Aljaž Gajšek, Tina Knez, Blaž Peter Brunšek in Matjaž Meža.

Mestna občina Velenje je za letošnje študijsko leto v proračunu zagotovila 5.400 evrov za štipendije za aktivne študente – to je 5 štipendij. Štipendije v višini 90 evrov na mesec bodo dodeljene študentom, ki s svojim aktivnim delovanjem v Mestni občini Velenje dvigujejo kakovost življenja ter sodelujejo z Mladinskim svetom Velenje, javnimi zavodi, društvi ali zvezo društev. Razpis, ki je objavljen na spletni strani www.velenje.si, bo odprt do 12. oktobra 2024.

V Mestni občini Velenje sofinancirajo tudi štipendije za deficitarne poklice. Koliko štipendij bodo sofinancirali letos še ni znano, iz preteklih let pa sofinancirajo štipendije 30 dijakom in študentom.