Vabljeni na praznovanje rojstnega dne Velenja

Praznični petek
mov

Mestna občina Velenje v petek, 20. septembra, praznuje svoj rojstni dan. Od 16. ure dalje vabijo občanke in občane na Cankarjevo ulico, kjer bodo pripravili pestro praznično dogajanje. Goste bodo razvajali s kulturnim in umetniškim programom lokalnih društev in plesnih šol, brezplačno bodo razdelili 650 porcij rudarskih nabodal, ob 18. uri pa bodo razrezali tudi veliko praznično torto. Praznovanje bodo zaključili s koncertom Dan neskončnih sanj, posvečenim slovenski popevki. Koncert bo zaradi napovedanih nizkih temperatur ob 19. uri potekal v Domu kulture Velenje, namesto na Titovem trgu. Brezplačne vstopnice za koncert so na voljo na Festivalu Velenje.

Septembra Velenje praznuje 65 let od uradnega odprtja mestnega središča, poleg tega mineva tudi 760 let od prve omembe trga.

Ob 17. uri bo župan Mestne občine Velenje Peter Dermol na Cankarjevi ulici sprejel novorojence in njihove starše, ki jih bodo obdarili s simboličnim darilom – velenjsko majčko. Na sprejem so povabili 222 otrok s starši, ki so na Mestni občini Velenje oddali vlogo za uveljavitev enkratne denarne pomoči ob rojstvu otroka in podali soglasje k obdelavi osebnih podatkov (v obdobju od začetka septembra 2023 do konca avgusta 2024).

Po zaključku dogajanja na Cankarjevi ulici se bo praznovanje nadaljevalo v Domu kulture Velenje, kjer se bo ob 19. uri začel koncert Dan neskončnih sanj s priznanimi slovenskimi solisti. Pod taktirko dirigenta Tadeja Tomšiča in z Big Bandom RTV Slovenija bodo nastopili Alenka Godec, Nuša Derenda, Oto Pestner, Lado Leskovar, Eva Hren in Saša Lešnjek, ki bodo interpretirali zimzeleno slovensko glasbo od šestdesetih let do danes.

Vabljeni, da se pridružite in praznujete pomemben jubilej našega mesta.