Velenje gostilo veleposlanico Švedske

Diana Madunic
Naš čas

Velenje, 11. septembra – Na obisku je bila veleposlanica Švedske, Njena ekscelenca Diana Madunic, ki se je v okviru obiska seznanila z načrti MO Velenje v procesu prestrukturiranja. Med sprejemom v mestni hiši so ji predstavili ključne izzive, s katerimi se občina sooča v okviru pravičnega prehoda, večje projekte, ki jih izvaja, in načrte za prihodnost. Povabili so jo tudi na konferenco Pozdravljena, prihodnost, ki bo 30. septembra.

Med obiskom Knjižnice Velenje je veleposlanica sodelovala z lokalnimi šolami v otroškem kotičku Knjižnice Velenje, kjer si je ogledala razstavo Mala knjižnica – raziščite svet švedske otroške književnosti, ki ponuja vpogled v bogato literarno dediščino švedskih avtorjev.
Obiskala je tudi Hisense Europe, kjer so veleposlanici predstavili blagovno znamko ASKO švedskega specialista za visokokakovostne gospodinjske aparate.

Popoldan se je veleposlanica sprehodila med dogodki Pikinega festivala, ki ga je označila za enkratnega. Kot je dejala, jo je navdušil, saj da kaj takšnega nimajo niti na Švedskem, od koder sta doma Astrid Lindgren in njena Pika Nogavička. Udeležila se je tudi pogovora s častno pokroviteljico 35. Pikinega festivala, predsednico Republike Slovenije dr. Natašo Pirc Musar, v Galeriji Velenje.