Več obiska, pogostejši ordinacijski čas

Šmartno ob Paki
Naš čas

Šmartno ob Paki – Kar nekaj truda je bilo potrebnega za to, da  je od letošnjega marca v Zdravstveni postaji (ZP) Šmartno ob Paki ponovno na voljo pediatrinja.

Ksenija Kozorog, dr. med., specialistka pediatrije, trenutno vodi pediatrično ambulanto tri dni na teden: ob ponedeljkih, sredah in petkih, in sicer od 8. do 12. ure. Če bo število vpisanih otrok zadostno, bo pediatrična ambulanta delovala pogosteje, zato na občinski upravi ponovno vabijo starše, da za osebno pediatrinjo izberejo dr. Kozorogovo. Kot ob tem dodajajo, se zavedajo, da so mnogi starši zaradi negotovosti glede stalne prisotnosti pediatra prepisali otroke v Velenje in morda oklevajo z vrnitvijo, vendar oklevajo po nepotrebnem. V javnem zavodu Zdravstveni dom Velenje (kamor sodi šmarška zdravstvena postaja) namreč zagotavljajo, da bo pediatrična ambulanta v Šmartnem ob Paki ostala za stalno, kar pomeni, da bo dr. Kozorogovo tudi po njeni upokojitvi nadomestila nova pediatrinja.

Starši lahko otroke v pediatrično ambulanto v ZP Šmartno ob Paki vpišejo po telefonu na številko (03) 588 50 09, se oglasijo osebno v ambulanti v ordinacijskem času, preko spletne platforme ali Portala IRIS in po pošti na naslov ZD Velenje – ZP Šmartno ob Paki, s pripisom: za ambulanto Ksenije Kozorog.