Pika že pluje proti Velenju

Pika Nogavička
Naš čas

Velenje – Skoraj 500 ljudi – 160 študentov, skoraj 300 dijakov ter 40-članska kreativna skupina Festivala Velenje in drugih javnih zavodov – je v nekaj mesecih pripravila vse, da se 35. Pikin festival lahko začne.

Pika je najavila svoj prihod na Titov trg v soboto, 7. septembra, ob 11. uri, pričakujejo pa jo tisoči otrok, tistih iz Šaleške doline, in tistih, ki bodo z več kot 30 avtobusi prišli iz cele Slovenije, znova pa tudi skupina otrok iz Sarajeva v BiH.

»Pika bo letos svet barvala na zeleno, skušali pa bomo spreminjati navade in razvade odraslih in otrok,« je bistvo 35. festivala povzela direktorica Festivala Velenje Barbara Pokorny. Častna pokroviteljica je letos predsednica države Nataša Pirc Musar, ki bo v Velenje prišla v sredo, 11. septembra. Več kot 100 dogodkov se bo zvrstilo med soboto in petkom na petih odrih, dvanajstih tematskih poligonih in treh večjih prizoriščih – Titovem trgu, Pikinem igrišču in v Rdeči dvorani. Tudi letos bo festival imel dobrodelno noto in tekmovalni duh z razstavami in predstavami.

»Vodilo festivala je kulturna vzgoja, v središču pa otrok in družina ter njihova ustvarjalnost. Ostati hočemo analogen festival. V otrocih hočemo prebuditi ustvarjalnost, radovednost, vedoželjnost in jih gojiti v ljudeh tudi, ko odrastejo,« je mlade in starejše na festival povabila Barbara Pokorny.