V Velenju bodo izbirali naj izložbo

Velenje
Naš čas

Prijave na natečaj so odprte do vključno 11. septembra, ocenjevanje bo potekalo med 12. in 30. septembrom

Velenje – Mestna občina Velenje je v sklopu mestnega marketinga za lastnike in najemnike poslovnih prostorov v mestnem središču pripravila javni natečaj Naj izložba Velenja 2024. Namen natečaja je spodbuditi kreativno zaznamovanje občinskega praznika in Pikinega festivala, ki potekata v septembru. Prijave na natečaj so odprte do vključno 11. septembra 2024, ocenjevanje pa bo potekalo med 12. in 30. septembrom 2024. Zmagovalce bodo razglasili na spletni strani ter na družbenih omrežjih MO Velenje. Javni natečaj Naj izložba Velenja 2024 je objavljen na spletni strani MO Velenje www.velenje.si.

Posebna komisija bo ocenjevala zunanje in notranje izložbe prodajnih prostorov, urejenost notranjega prostora, pestrost, izvirnost in inovativnost ponudbe, prijaznost osebja ter celostno usklajenost vseh elementov s predstavitvenimi simboli MO Velenje ali Pikinega festivala. Komisija bo prodajne prostore obiskala brez predhodnega obvestila. Nagrajenih bo pet najlepše urejenih prodajnih prostorov v mestnem središču. Prejeli bodo praktične nagrade v obliki oglaševanja na mestnih oglasnih mestih ter promocijske objave v lokalnih medijih. Glavna nagrada pa bo zmagovalcu omogočila celotno okrasitev decembrske izložbe.

Želja organizatorjev natečaja je, da se trgovci, gostinci in drugi ponudniki v mestnem središču povezujejo in sodelujejo, zato zanje pripravljajo delavnice in izobraževanja. Pred poletjem so izvedli praktično delavnico Umetnost urejanja izložb in poslovnih prostorov, ki sta jo vodili lokalni strokovnjakinji Tara Drev Miklavžina (vizualno komuniciranje) in Tjaša Klaužar (arhitektura in notranje oblikovanje) iz Studia DREW. Z delavnico so želeli spodbuditi ustvarjalne ideje za urejanje izložb.