Zapiranje premogovnika že prihodnje leto?

Župan na Radiu Velenje
Naš čas

Zakaj še ni urejen pasji park? – Kdaj se zapira skate park? – Bodo Belo dvorano porušili?

Velenje, 1. avgusta – Kljub dopustniškemu času je tudi na začetku avgusta župan MO Velenje Peter Dermol v studiu Radia Velenje odgovarjal na vprašanja poslušalcev radia in bralcev Našega časa. Če imate tudi vi vprašanje za župana, ga lahko posredujete z SMS-sporočilom ali prek telefonske tajnice na telefonsko številko 031 262 626. Župan bo znova gost prvi četrtek v septembru.

Aleša zanima, kdo je postavil otroško igrišče pri gostišču Franček, torej v Sončnem parku.

»To pobudo je dal lastnik lokala že pred kakšnim letom. V tem času smo morali izpeljati vse potrebne postopke. Glede na to, da je Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije partner in drži roko nad Sončnim parkom, smo potrebovali tudi njegovo soglasje, tako da smo na osnovi pobude lastnika lokala pripravili vso potrebno dokumentacijo. Lastnik lokala je potem v skladu z vsemi smernicami, ki jih je dal Zavod, postavil igrala, občina pa je z manjšimi gradbenimi deli pomagala, da je danes to otroško igrišče takšno, kot si ga želijo vsi, ki obiskujejo ta lokal, in seveda tudi otroci.«

Aneja zanima, kako je z odpiralnim časom skate parka, ki je bil odprt spomladi. Zakaj se zvečer predčasno zapira?

»Da bi se predčasno zapiral brez razloga, vsaj meni ni znano. Res pa je, da se zapira predčasno, ko je deževno vreme, kajti dež povzroča zelo spolzek beton in je kakršnokoli gibanje v skate parku v tem času oziroma dokler se beton ne osuši, zelo nevarno.

...

Več v današnjem Našem času.