Javno naznanilo o pripravi OPPN

Šmartno ob Paki
Naš čas

Šmartno ob Paki – Občina Šmartno ob Paki je v začetku tedna javnost obvestila o možnosti sodelovanja pri pripravi osnutka Občinskega podrobnega prostorskega načrta (OPPN) za območje urejanja C(4)2c – del v Šmartnem ob Paki (pri šoli).
Po pojasnilu občinske uprave gre za prvega od predvidoma treh OPPN v pripravi, s katerimi bodo v lokalni skupnosti zagotovili zemljišča za nadomestitvene gradnje lastnikov objektov, ki so po lanskih poplavah predvideni za odstranitev.

Skupna površina območja urejanja se razprostira na 17.157 kvadratnih metrih in poleg gradnje stanovanjskih objektov zajema še ureditev zelenih rekreacijskih površin ter prometne, energetske in komunalne infrastrukture.

Na občinski upravi so še dodali, da so pred sprejetjem sklepa o pričetku priprave OPPN pridobili strokovno podlago, ki vključuje analizo stanja prostora in pobudo z izhodišči za pripravo omenjenega osnutka OPPN. Pridobili so tudi Oceno verjetnosti pomembnejših vplivov izvedbe plana ter Mnenje o obveznosti izvedbe presoje sprejemljivosti plana na varovana območja, ki ju je izdal Zavod za varstvo narave RS. Javno naznanilo je skupaj z gradivom (s strokovno podlago ter mnenjem in oceno Zavoda za varstvo narave RS) objavljeno na občinski oglasni deski ter na spletni strani https://www.smartnoobpaki.si/.

Pisne predloge in usmeritve lahko občani ter zainteresirana javnost pošljejo na naslov Občine Šmartno ob Paki ali na elektronski naslov obcina@smartnoobpaki.si do vključno 21. avgusta.