Nova lokacija defibrilatorja v središču kraja

Šmartno ob Paki – Občina Šmartno ob Paki je defibrilator v središču kraja, ki se je do nedavnega nahajal pri bankomatu, premestila na novo lokacijo, in sicer pri parkirnem mestu občinskega električnega avtomobila E-Šmarčan v bližino cerkve sv. Martina oziroma knjižnice.

Defibrilatorji so ključni za hitro nudenje prve pomoči v primeru srčnega zastoja. V lokalni skupnosti jih imajo 11, vsi pa so dostopni 24 ur na dan. Dvanajsti defibrilator, za katerega je občina prav tako prispevala del sredstev, se nahaja na Gori Oljki.
Na občinski upravi ob tem poudarjajo, da je pomembno, če občani vedo za lokacije defibrilatorjev, da jih lahko ob morebitni kritični situaciji nemudoma poiščejo in uporabijo. Poleg že omenjenih dveh se preostali nahajajo pri Gostinstvo C1 v Rečici ob Paki, na domačijah Martin v Velikem Vrhu in Tajnšek v Podgori, pri gasilskem domu Paška vas, prevozništvu Glasenčnik – Eurolinia, pri kulturnem domu Gorenje, lovskem domu Skorno, pri Osnovni šoli bratov Letonja, v poslovni cona pri družbi MPT in v Slatini pri Šterbenku.