Vodenje Sektorja kriminalistične policije v Celju prevzel Aleš Slapnik

Celje, 31. julij 2024 - Damijan Turk, ki je Sektor kriminalistične policije Policijske uprave Celje vodil dobrih 12 let, pred tem pa več kot 20 let delal kot kriminalist, vodja skupine in vodja Oddelka za gospodarsko kriminaliteto, se je upokojil.

Vodenje Sektorja kriminalistične policije PU Celje je z včerajšnjim dnem prevzel Aleš Slapnik, ki je v Sektorju kriminalistične policije zaposlen že dobrih 32 let. V tem času je opravljal dela kriminalista v Mobilnem kriminalističnem oddelku in v Oddelku za organizirano kriminaliteto, kjer je bil tudi vodja Skupine za ekstremno nasilje. Leta 2005 je prevzel vodenje Oddelka za splošno kriminaliteto v SKP PU Celje, zadnjih 12 let pa je bil pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije PU Celje.   

Primopredajo sta opravila v navzočnosti Primoža Senice, vodje Službe direktorja, ki nadomešča direktorja Policijske uprave Celje. Ob tej priložnosti se je Damjanu Turku zahvalil za dolgoletno odlično sodelovanje, Alešu Slapniku pa zaželel vse dobro na novem delovnem mestu.