Črno na Koroškem zalile meteorne vode

Črna na Koroškem
Naš čas

V Spodnjem Javorju plaz zasul domačina

Popoldne so severni in vzhodni del države, še posebej Koroško, zajela silovita neurja. Črno na Koroškem so znova zalile meteorne vode, v Spodnjem Javorju pa je plaz zasul domačina, ki so ga rešili gasilci.

Na območju občine Črna na Koroškem so zalite številne kleti, sprožilo se je več zemeljskih plazovi, na terenu so gasilci, poroča center za obveščanje in dodaja, da so na terenu gasilci prostovoljnih gasilskih društev Črna in Mežica.

Po pojasnilih županje Romane Lesjak za Radio Slovenija je težave povzročala predvsem voda iz kanalizacije, saj sistem ni prenesel velikih količin padavin. Po županjini oceni je padlo podobno veliko dežja kot pred skoraj natančno enim letom, ko je Črno in druge dele države prizadela katastrofalna ujma.

Škodo je neurje v Črni po besedah županje povzročilo na podobnih mestih kot v lanski ujmi. Zasulo je stanovanjske objekte, tudi novo kegljišče, ki je bilo tik pred odprtjem. Vpoklicali so vse razpoložljive stroje, aktivirali tudi delavce koncesionarja za urejanje reke Meže.

Tudi na območju Slovenj Gradca in Mislinje so bile popoldne zaradi močnega deževja zalite številna kleti in dvorišča. Plaz je zasul cesto med Šoštanjem in Črno.