Ker nimam cajta …

Srečanje članov društev upokojencev Velenja in Šoštanja v Velenjki
Naš čas

Tradicionalno se od lani vsak konec meseca v Velenjki z ekipo Radia Velenje in Našega časa srečujejo člani posameznih društev upokojencev Velenja in Šoštanja. Pred poletnimi počitnicami smo jih povabili na skupno druženje. Prišli so iz DU Šoštanj, DU Vinska Gora, DU Škale, pododbora DU Velenje Desni breg, Društva Invalid Konovo, društva Revivas Škale in UNI3 Velenje.

A ne sami, z njimi vedno veseli in razigrani Vingosi iz Vinske Gore, mlada glasbenika Žiga in Lovro iz Šoštanja in harmonikar Franc Jurko iz Velenja. Stojnice so se znova šibile od izvirnih ročnih izdelkov rokodelk, ki jih imajo v vseh društvih, pa od sladkih dobrot. Predvsem pa ni manjkalo dobre volje, plesa, petja in živahnih pogovorov. Območno združenje RK Velenje je merilo krvni sladkor in krvni tlak, a ta je bil zaradi živahnega razpoloženja zagotovo pri marsikom (pre)visok.

Predsedniki ali predstavniki društev so povedali, da člani tudi čez poletje ne bodo počivali, le letnemu času (beri: vročini) bodo prilagodili dejavnosti. In ko se je odvrtela zadnja pesem, je v ušesih ostal napev Vingosov iz pesmi Nimam cajta: »Le dobre volje mi pa ne zmanjka!«.