Super, veselimo se že naslednjega

Nogometni kamp Martinko
Naš čas

Na nogometnem kampu Martinko več kot 115 otrok iz regije Saša in njene okolice

Šmartno ob Paki, 29. junija – V Nemčiji se odvija evropsko nogometno prvenstvo, na nogometnem stadionu pri osnovni šoli v Šmartnem ob Paki pa so se od srede do sobote minuli teden urili v igranju najpomembnejše postranske stvari na svetu morebitni nasledniki Benjamina Šeška in ostalih članov slovenske nogometne reprezentance na tradicionalnem nogometnem kampu Martinko. Tudi tokrat ga je organiziral Nogometni klub Šmartno 1928. Udeležencev je bilo 115, stari so bili od 6. do 15 let, prihajali pa so iz regije Saša in njene bližnje okolice.

Ker nam je »fajn«

Ko so organizatorji prvi dan druženja vprašali udeležence kampa, česa se najbolj veselijo, so ti odgovarjali: ker bomo igrali nogomet, se družili s prijatelji, ker se bomo »špricali« z vodo, naredili nekaj zase, da ne bomo »glih« samo za računalniki, ker nam je bilo doslej vedno »fajn«.
In bilo jim je, česar ni bilo težko razbrati z njihovih obrazov ob našem obisku v kampu. Mitja Ločičnik, predsednik kluba, je na vprašanje, ali lahko govorijo o kampu presežkov, odgovoril: »Ja, letošnji kamp je bil naprednejši, udeležilo se ga je več otrok. Nasmeški na obrazu otrok so zgovoren pokazatelj trditve. Vreme nam je postreglo, prostovoljci so bili zelo marljivi, omeniti moram še sponzorje, udeležence licitacije … Skratka, kamp nam je super uspel in se že veselimo prihodnjega, 12. po vrsti. Naj ob tem poudarim, da nam ni uspel le po nogometni plati, ampak tudi kot lepa priložnost medgeneracijskega druženja oziroma povezovanja.«
Po besedah sogovornika so otroke razdelili na skupine po starosti in uredili treninge ter dejavnosti njihovim letom primerno. Na dan so imeli dva treninga, med obroki so se družili na delavnicah, en dan pa so namenili izletom. Najstarejša skupina je odšla na ogled Muzeja premogovništva Slovenije v Velenju  in se nato mudila še na Visti, mlajša skupina se je »hladila« na plavanju v bazenu v Preboldu, najmlajši pa so se ga bodo spominjali kot nepozabnega doživetja v Deželi zabave, kjer so iskali skriti zaklad in sodelovali na vodenih igrah.

Zadnji dan kampa se je zgodil pravi žur nadebudnih nogometašev in nogometašic, ki so se zabavali skupaj s svojimi starši na pikniku ter na licitaciji dresov. Poleg dresov ambasadorjev kampa: Nika Omladiča, Lare Prašnikar, Lane Golob, Klemna Bolha in Lovra Bizjaka so dražili še dres Benjamina Šeška, na katerem so bili podpisi vseh slovenskih nogometnih reprezentantov (na kamp ga je prinesel nekdanji slovenski nogometni reprezentant Bojan Jokić), Žana Karničnika, Josipa Iličića in številnih drugih zvenečih imen slovenske nogometne scene.

Bi lahko bilo še bolje?

Izkupiček od licitacije 15 dresov (ta je potekala preko spleta in ob koncu kampa v živo), bodo v celoti namenili za izboljšanje razmer za delo z mladimi nogometaši v domačem klubu. Že danes razmišljajo, kaj in kako s kampom prihodnje leto? »Glede na število udeležencev bi težko rekel, s čim bi lahko dogajanje še nadgradili. Zavedamo pa se, da je vsakega mogoče izvesti še bolje. V naslednjih dneh bomo opravili analizo letošnjega in videli, kaj bi lahko še pridali. Se že veselimo naslednjega, za katerega upamo, da nas bo obiskalo več izstopajočih imen slovenske nogometne scene, ki so v času letošnjega kampa razveseljevali slovenske nogometne navdušence,« je sklenil Mitja Ločičnik.