Skočili v poletje in v jezero

Skok v poletje
dj

Poletje je končno prišlo in v Velenju se je tradicionalno začelo z odprtjem kopalne sezone s prireditvijo Skok v poletje na Velenjskem jezeru. Družinski dan zabave in športa, ki ga je organiziral Wunder Beach Bar v sodelovanju z Zavodom za turizem Šaleške doline in Športno zvezo Velenje, se je nadaljeval v poletni večer glasbe in plesa, ko so na prireditvenem prostoru Vista-park z razgledom nastopili Prljavo kazalište, Drugo dugme in Čaga boys.

Amel Pašič iz ZTŠD je bil predvsem zadovoljen, da je Velenjska plaža šestkrat zapored bila izbrana za najboljše naravno kopališče in še posebej, da ga kot takšnega prepoznavajo uporabniki. »Voda je čista, analizo kakovosti opravlja nacionalni inštitut v Mariboru in rezultati vedno pokažejo, da ustreza standardom kakovosti kopalnih voda. Ima prijetnih 23 stopinj.«

Za začetek kopalne sezone so pripravili pester celodnevni program delavnic in animacij za otroke, športnih iger za družine, adrenalinskih izzivov, kulinaričnih razvajanj za sladokusce, glasbene spremljave za prijetno druženje in številna druga doživetja.

»Pomembno je, da je poskrbljeno za zabavo in užitke v vodi in ob njej za vse generacije, saj s tem sledimo svoji strategiji družinam prijazna destinacija. Danes je začetek sezone, vsak vikend preko poletja pa pričakujemo več tisoč obiskovalcev. Postavili smo nove senčnike, ležalnike, dopolnjena je gostinska ponudba, Kamp Jezero je povečal restavracijo in nadejamo se, da bo letošnja sezona – tako kot vsaka – najboljša do zdaj,« je optimističen Pašič.

Petič Odreži drugačnost

Peto leto zapored je potekala tudi dobrodelna akcija Odreži drugačnost. Pobudnik Marko Hriberšek ima vsako leto, od kar je začel povezovati svoje poklicne kolege – frizerje v dobrodelnosti, isto željo: »Da bi zbrali čim več denarja in otrokom z njim omogočili počitnice na morju. Pričeske je letos urejalo 34 frizerjev iz cele Slovenije,« je povedal.

Kot je sporočila sekretarka MZPM Velenje Bojana Špegel, so zbrali 1.814 evrov, MO Velenje je znesek podvojila. Od zbranega bodo pol nakazali društvu za otroke z redko boleznijo Vilijem Julijan.