Slovesnost ob 100-letnici PGD Nazarje

Ob 100 letnici so svojim zaslužnim članom podelili jubilejna priznanja.
jm

Nazarje, 21. junija – Delovanje prostovoljnih gasilcev in intervencijskega gasilskega jedra za reševanje v primerih nesreč z nevarnimi snovmi in v cestnem prometu, zaznamovano s 100-letno tradicijo je pretekli petek in soboto v Nazarje pritegnilo največjo možno pozornost javnosti ter gasilskih enot iz vse Zgornje Savinjske doline, Gasilske zveze Slovenije in Republiške uprave za ZR – Ministrstva za obrambo.

Ob petkovi gasilski akademiji v Športni dvorani je svečani zbor nagovoril tudi minister za obrambo Marjan Šarec s čestitkami k tako visokemu jubileju ter priznanjem gasilcem- slavljencem in celotni populaciji prostovoljnih in poklicnih gasilcev pri nas. Ob tem so si segli v roke tudi gasilci PGD Nazarje ter PGD in PGE Velenje, ki že desetletja zgledno sodelujejo predvsem na področju sodelovanja poklicnih gasilskih jeder in izobraževanja. V soboto popoldne pa so pri gasilskem domu v Nazarjah opravili operativni zbor in svečano predali namenu dve gasilski vozili.
Množico gasilcev iz vse Zgornje Savinjske doline in pobratenega PGD Kostanjevica na Krasu – listino o prijateljstvu in sodelovanju so podpisali dan pred tem, obe društvi pa sta si izdatno pomagali ob največjem gozdnem požaru na Krasu predlani ter po hudih poplavah v Zgornji Savinjski dolini in Nazarjah lani – je nagovoril poveljnik Gasilske zveze Slovenije Zvonko Glažar. Zahvalil se je vsem gasilcem, vodstvu GZ Zgornje Savinjske doline za izjemno pomembno sodelovanje in občinskemu vodstvu Občine Nazarje za zgledno podporo temu gasilskemu centru, ki deluje v industrijskem središču Nazarje ter širše v dolini.