Naj prostovoljka Eva Preložnik, prostovoljska organizacija društvo Hiša

Prostovoljci
dj

Mladinski center Velenje, Mladinski svet Velenje in Mestna občina Velenje so tudi letos izbirali in izbrali naj prostovoljce, prostovoljke in naj prostovoljsko organizacijo v Mestni občini Velenje za leto 2023. V petek, 14. junija, so se na svečanosti v Vili Bianca s tem nazivom okitili tabornica Eva Preložnik in prostovoljci društva Hiša.

O izbiri prostovoljk in prostovoljcev leta je na podlagi prispelih prijav odločala komisija, z objavo natečaja pa so želeli izpostaviti osebe in organizacije, ki s svojim prostovoljnim delom nadaljujejo tradicijo prostovoljnega udejstvovanja v lokalni skupnosti.

Za posameznike je na natečaj prispelo pet predlogov; poleg nagrajenke je SDS Velenje predlagala Borisa Špeha, gasilca, poveljnika PIGD Premogovnika Velenje, Društvo tabornikov Velenje Rod jezerski zmaj svojega člana Jana Jevšnika (predlagali so tudi zmagovalko), Medobčinsko društvo invalidov Šaleške doline Marijo Mazej ter Turistično društvo Šentilj Miroslavo Laubenstein.

Za prostovoljsko organizacijo je prispela le ena prijava – za društvo Hiša, ki nudi pomoč in samopomoč socialno izključenih skupin.