Skozi srce se vidi Šoštanj

n/a

Skorno je vasica, krajevna skupnost v Občini Šoštanj z nekaj manj kot 400 prebivalci, kjer si narava in mir podajata roki in kjer so krajani zelo povezani med sabo. Združeni v Turističnem društvu Skorno vsa leta zelo aktivno soustvarjajo turistično ponudbo in kulturni program. Lotili so se tudi prav posebnega podviga. Iz lesa so ročno izdelali sto kilogramov težko srce in ga sami prinesli na Smrekovec, kjer na 1.577 metrih služi kot srčna foto točka.

Srečko Stropnik, predsednik TD Skorno, je povedal, da je polovica prebivalcev članov društva, kjer si predvsem prizadevajo za organizacijo prireditev, ki bi vse prebivalce vasi povezovale. “Smo pa tudi organizatorji osrednje občinske proslave ob dnevu državnosti, ta bo letos 24. junija pod šotorom na športnem igrišču v Skornem,” je napovedal.

Vesel je, da jim je uspelo uresničiti idejo, da bi na Smrekovcu postavili fototočko. “Srček je premera dva metra, je iz macesnovega lesa, zaščiten s foksijem, da je odporen proti vremenskim nevšečnostim in bo zdržal čim dlje. Pri projektu je sodelovalo 10 moških in nekaj žensk in otrok. Najprej smo eno soboto nesli ves material na Smrekovec in zabetonirali za temelj železno konstrukcijo. Naslednjo soboto pa smo na vrh odnesli še srček, ki tehta preko 100 kg,” je opisal pridobitev Srečko Stropnik, ki skupaj s člani društva upa, da bo ob srčku nastalo čim več lepih fotografij in da bo dolgo cvetelo tudi cvetje, ki so ga ženske in otroci posadili ob njem.