Tehnični pregled podhoda na železniški postaji

Šmartno ob Paki, 5. junija – Na seji sveta (v drugi polovici maja) so svetniki Občine Šmartno ob Paki naslovili na glavnega investitorja – Slovenske železnice – zahtevo po čim prejšnjem odprtju podhoda na železniški postaji v Šmartnem ob Paki. Prejšnjo sredo so si podhod ogledali člani komisije za tehnični pregled v sklopu projekta Gradnja izven nivojskega dostopa in ureditev peronske infrastrukture na omenjeni železniški postaji. Po pregledu dokumentacije in objekta so ocenili, da so dela na podhodu, vključno s stopnišči in z dostopnimi potmi, izvedena v skladu s projektno dokumentacijo in da se podhod lahko preda v uporabo za varnejši prehod občanov z ene strani železniške proge na drugo. Za zdaj pa žal še ni mogoča uporaba dvigal, prav tako je dostop na preostali del peronske infrastrukture zaradi varnosti trenutno preprečen z ograjami. Upravljavec je zadolžen tudi za redno, dvakrat na teden, čiščenje podhoda in stopnišč.

Na Občini Šmartno ob Paki so poudarili, da se zavedajo, da je popolna dostopnost podhoda izredno pomembna za vse občane, za invalidne osebe, starše z vozički, starostnike in uporabnike z oteženo mobilnostjo, vendar gre v tem primeru kljub temu za pomemben mejnik – odprtje podhoda za prehod pešcev. Takšna rešitev je izjemno pomembna za varnost trenutno najpogostejših uporabnikov podhoda, šolarjev.

Občani že dolgo čakajo na izboljšano infrastrukturo, zato v lokalni skupnosti pričakujejo, da bo izvajalec pospešil delo in zaključil projekt v najkrajšem možnem času. Do takrat občane prosijo za razumevanje in strpnost, saj je skupni cilj zagotoviti varno in prijetno okolje vsem uporabnikom.