Velenjska dijaka prejemnika prve nagrade iz matematike

Nagrajena matematika
Naš čas

Za izjemen dosežek na državnem tekmovanju iz matematike za srednje strokovne šole je poleg zlatih in srebrnih priznanj mogoče doseči tudi 1., 2 ali 3. nagrado ali pohvalo.  

»Zelo smo ponosni, da je v tem šolskem letu kar dvema dijakoma, ki obiskujeta Elektro in računalniško šolo na Šolskem centru v Velenju, uspelo poleg zlatega priznanja usvojiti še 1. nagrado. To sta Andraž Centrih, dijak 2. letnika programa elektrotehnik in Miha Podgoršek, dijak 4. letnika programa tehnik mehatronik. Letos je bilo potrebno za 1. nagrado rešiti vse naloge brez napake in tako doseči vse možne točke. Dijaka sta se skupaj z mentorico Biserko Ledinšek udeležila slavnostne podelitve nagrad v organizaciji DMFA Slovenije, ki je potekala 2. junija letos v Unionski dvorani v Ljubljani pod imenom Bistroumi 2024. 

Izjemnemu uspehu sta dijaka namenila precej svojega prostega časa. Bila sta zelo motivirana, delovna in vztrajna pri pripravah na državno tekmovanje. Iskrene čestitke obema«, pohvale strni profesorica Biserka Ledinšek z Elektro in računalniške šole.