Velenjski gasilci svečano predali namenu dve novi gasilski vozili

Novi gasilki vozili
Naš čas

Prostovoljni so dobili novega mercedesa GVM-1, poklicni GVC -1 MAN

Pretekli četrtek se je pri gasilskem domu PGD Velenje odvila krajša svečanost ob pridobitvi dveh novih gasilskih vozil. Poklicna enota Velenje je slovesno prejela v številnih intervencijah že dodobra preizkušeno tehnično vozilo GVC – MAN, ki so ga za potrebe zahtevnih intervencij večinsko financirali družba Hisense Europe.

Novo gasilsko vozilo za prevoz moštva in nujne opreme Mercedes GVC-1 pa je bilo kupljeno za potrebe PGD Velenje. Ob pridobitvi, ki veliko pomeni tako gasilcem kot občanom Velenja ter tudi širše, so ob zboru operativnih gasilcev in gostov, podžupanov Mestne občine Velenje Aleksandre Vasiljević in Janeza Melanška ter vodje Urada za premoženje in investicije Alenke Rednjak obe vozili predali namenu s kratkim opisom pomena pridobitev ter o načrtih za potreben nadaljnji razvoj gasilstva na področju občine in  Šaleške doline.

Obe vozili z nadgradnjama in potrebno dodatno opremo sta bili nabavljeni v skladu z večletnim načrtom občine za leti 2023 in 2024, pri čemer je nakup avtocisterne sovpadal z reorganizacijo iz enot poklicnega gasilskega jedra PGD Velenje ter poklicnih gasilcev Hisense Europe v PGE Velenje. To je omogočil novonastali zavod  z dolgoročnimi načrti in na osnovi zakonskih možnosti ter potreb. Pred nedavnim so pri gasilskem domu postavili tudi začasni montažni garažni objekt, ki omogoča varno in gospodarno parkiranje povečanega števila gasilke tehnike in vozil. Ob zaključku dogodka je duhovnik velenjske župnije opravil blagoslov obeh vozil, novega garažnega prostora ter prisotnih gasilcev.